Flytande båtmässa lockade 15000 besökare

BoaShow_header_hitta_hit

 

Flytande båtmässa lockade 15000 besökare

BoaShow_header_hitta_hit

 

Flytande båtmässa lockade 15000 besökare

Karlshamn Boat Show är tillbaka för fjärde gången i ordningen. Årets båtmässa i Väggahamnen väntas locka 15 000 besökare och samlar 80 utställare och över 100 båtar. Totalt tre fantastiska dagar med marina upplevelser för både båtälskare och familjer. Alltid vecka 33 och alltid med fri entré!
– Vi sätter Karlshamn både på sjökortet och på kartan, säger Karin Olsson, initiativtagare på Solsidan Marin.

Startskottet för den största båtmässan i södra Sverige gick under fredagen i samband med en nätverkslunch och evenemanget fick sedan celebert besök av ingen mindre än hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg. Han var på plats för att visa upp tre av sina motorbåtsmodeller via egna företaget Anytec som han driver tillsammans med sin far Kent Forsberg.
– Han tyckte det var så mysigt här och stannande långt in på kvällen, berättar Karin Olsson.

w-karin

Initiativtagaren Karin Olsson från Solsidan Marin

På Karlshamn Boat Show hittar man inga segelbåtar, däremot motorbåtar i olika storlekar till ett värde mellan 150 000 kr upp till fem miljoner. Lägg därtill musikunderhållning, matupplevelser, konstutställningar och mycket mer. Längs kajen, vackert beläget precis vid vattnet, finns flera restauranger och caféer.
Två extra flytbryggor har placerats ut i hamnen för att binda ihop området och där trängs både båtar och besökare. Karin Olsson från Solsidan Marin och Marinkompaniet var den som initierade båtmässan. Hon tittar stolt ut över alla besökare och båtar i Väggahamnen.
– Det är underbart att intresset är så stort, att vi kan visa upp Karlshamn på det här sättet och att hela familjen kan njuta av evenemanget med havet och båtarna som den röda tråden, och fortsätter:
– Det handlar inte bara om köp och sälj utan även om mat och upplevelser. Här på mässan kan man se båtar och motorer från viktiga märken i Skandinavien såsom Yamaha, Mercury, Honda och Suzuki med flera. På en halvtimme kan du se allihop här. Som båtintresserad får man det serverat på silverfat och i koncentrat här i vackra Vägga som är helt fantastiskt, berättar hon.

I Vägga finns flera konkurrenter men Karin menar att de numera är som en familj.
– Vi jobbar åt samma håll, vi umgås, har möten och gör allt för att skapa en fin känsla här.

w-boats

Båtar på rad och nyfikna besökare

Ninna Bengtsson är marknadsansvarig för Karlshamn Boat Show och hon berättar att intresset varit stort och har kommit från långt utanför Sveriges gränser, och det märks inte minst på språken man hör i vimlet eller på parkeringens registreringsskyltar. Det talas på danska, tyska, norska, engelska och holländska bland annat.
– Det som gör båtmässan så unik är miljön här i Vägga. Det verkligen en idyll som gör vår båtmässa till den absolut mysigaste i Sverige. Båtarna finns utspridda över hela området och vi får en möjlighet att visa upp Karlshamn från sin absolut bästa sida, berättar hon.

w-ninna2

Ninna Bengtsson, marknadsansvarig för Karlshamn Boat Show

Conny Nilssons är en av de tre arrangörerna men hans roll i evenemanget handlar om ansökningar, kommunkontakter, vägar, avspärrningar och logistik.
– Jag kan inget om båtar utan det är Per Svensson tillsammans med Marinkompaniet och MMG Marine som sitter på båtkontakterna.

Conny arbetade före han gick i pension som festivalgeneral för Östersjöfestivalen och vet värdet av evenemang. Publikmässigt är Karlshamn Boat Show det evenemang som efter Östersjöfestivalen lockar allra flest besökare.
– Jag gillar att gå runt och lyssna och försöka höra var besökarna kommer från. Jag hör dels utländska röster men också småländska, skånska och Stockholmsdialekter. Alla event har stort värde för kommunen. Hotellen och campingen är fullbelagda, idrottsföreningar kan tjäna massa pengar och folk drar folk, betonar han.

w-conny

Conny Nilsson, en av tre arrangörer

Karlshamn Boat Show får mycket beröm för att det är en sådan trivsam stämning. En av succéerna är också att flytbryggorna binder ihop och ramar in hela hamnområdet.
– Ofta på mässor så är det en enda lång brygga och när du når slutet får du ta samma väg tillbaka. Så är det inte här. Du träffar många trevliga människor på vägen runt området, avslutar Conny.

Fler nyheter om

  • Vi besökte Karlshamnstravet

    Gilla Karlshamn besökte Karlshamnstravet under Östersjöfestivalen. Där träffade vi Johan Holgersson som driver travet samt Peter ...

  • Campingkungen i Kollevik

    Kolleviks campingby är ett semesterparadis som varje år lockar tiotusentals gäster som får upp ögonen för Karlshamn och starkt bi ...

  • Julstämning på Riksdagsmannagården

    På Riksdagsmannagården i Törneryd står granna granar på rad och det som började som en "galen idé" från en dansk har blivit en kä ...