Ann handplockades till landslaget!

w-ann-henriksson-padel

 

Ann handplockades till landslaget!

w-ann-henriksson-padel

 

Ann handplockades till landslaget!

Ann Henriksson handplockades av förbundskaptenen för landslaget i veteran-padel efter några matcher tillsammans. Den 11 juni åker hon ner till Alicante för att tävla i europamästerskapen både individuellt och i gruppspelen.
Vi fick en snabb intervju med Ann på Intersport där man vanligtvis hittar henne.

När började du med padel?

– För fem år sedan frågade en kund tillika kompis mig om jag inte ville testa padel. Alla pratade om det och hur kul det var. Jag har spelat tennis innan och första gången kändes det som strandtennis, tyckte jag. Men jag gav det en runda till, kände att det är ett helt annat spel och att det var superroligt. Det är dessutom väldigt socialt. Sen var jag fast.

Vad är det som gör att padel sticker ut som en egen sport?

– Det blir lite klurigare. Bollen är inte död när den passerar dig utan du kan använda studsen på väggarna också. I tennis blir det mer en serve och ett hårt slag och så har man kanske vunnit en poäng. I padel kan det snabbt vända till motståndarens fördel om jag slå ett hårt slag som studsar i väggen så att de kan gå på attack istället. Man får tänka mer för att inte sätta sig själv och partnern i klistret längre fram. Bollen går fler gånger över nät och en match kan hålla på mellan 1-2 timmar! Jag gillar verkligen att det är så mycket taktik.

När räknas man som en veteran?

– Över 40 år så räknas man som veteran inom padel. Jag spelar i veteran 50-klassen. En nyhet för året är att det också finns något som heter superveteran som inkluderar grupperna 50 och 60 år.

Hur laddar du upp för tävlingen?

– Jag tränar morgonpass med Danny Carlsson som är en jätteduktig och taktisk tränare på Blekinge Business Club och även med Carlshamns padels elitgrupp en gång i veckan. Dessutom hårdtränar jag med min sambo Per på utebanorna. Det är stor skillnad att spela inne och ute. Både vinden och solen kan sätta käppar i hjulen för spelet.

Hur blir man uttagen till ett landslag?

– Oftast görs urvalet via Sverigerankingen. Alltså den poäng man har där. Men förbundskaptenen får göra lite egna val och det är nog på det sättet jag valdes ut. Jag har mött Birgitta Bengtsson, som förbundskapten heter, i padel vid tre tillfällen utan att veta vem hon var. Sen frågade hon mig om jag inte funderat på att tävla och att jag borde reservera de kommande EM-dagarna för padel i min almanacka. Det enda ledde till det andra och sen kom jag med i landslaget!

Parallellt med gruppspelen går också ett individuellt EM och där ska jag spela med Eva Berg från Laholm. Vi har mötts på lite tävlingar tidigare och nu på söndag ska vi ha vårt första träning i Halmstad.

Hur är tävlingsupplägget under dagarna?

– Lagtävlingen är gruppspel och sen är det placeringsmatcher. Där kommer man att spela varje dag. Parallellt går de individuella matcherna. Man går vidare för varje match man vinner och förlorar man åker man ut. Vi får nog spela måndag-fredag och det kan bli flera matcher varje dag. På lördagen ska det vara klart för då äger prisutdelningen rum.

Hur är Karlshamn som padelstad?

– Intresset är superstort och vi har en klubb som varit aktiv ett antal år här. Karlshamn har bra förutsättningar och ett stort utbud av banor. Här ligger padeln på en normal nivå. Du kan boka bana samma vecka som du vill spela, det kunde du inte från början. Och du kan spela både ute och inne.

Vilken bana är favoriten då?

– Då säger jag BBC (Blekinge Business Club). Vi är med i nätverket och det är supertrevlig och socialt där. Golvet på banan är också lite mjukare för lederna. Sen ligger ju Väggabanan helt fantastiskt. Men det är mera rättvist inomhus. Ingen vind och ingen sol som kan störa.

Hur firar du om ni vinner?

– Då ska jag nog dricka lite bubbel och känna att fasen, man kan spela padel och vinna även om man börjar bli gammal!

Stort lycka till, Ann. Vi hejar på dig från Karlshamn.

Fler nyheter om

  • Färgglada troll i ishallen till helgen!

    Till helgen, den 6-7 april har Mörrums Konståkningsklubb sin årliga isshow på Jössa. En påkostad föreställning med ljus, rekvisit ...

  • Tärnö vann turismpriset!

    Från 9000 besökare till 22 000! Med stor känsla för öns naturvärden och historia och med hållbarhet som en röd tråd så har Malin ...

  • Le Piqué – 40 år av dansglädje!

    En kurs bland vänner blev till flera kurser som senare växte till en hel dansförening för initiativtagaren Lena Torshall. Nu saml ...