Julia är världsmästare i Counter Strike!

juliekiran

 

Julia är världsmästare i Counter Strike!

juliekiran

 

Julia är världsmästare i Counter Strike!

Julia ”Julie” Kiran från Karlshamn fyller snart 21 år men tävlar redan målmedvetet, professionellt och internationellt i e-sport över hela världen. Förra året vann hennes dåvarande lag Druidz Världsmästerskapen i CS-GO Women under ESWC i Paris. Världens största speltävling. Nyligen tog hon med sitt nya lag BMG (Bad Monkey Gaming) hem segern i Copenhagen games.
– Jag plockade ihop mitt dream team till nya laget under förra året. Vårt mål var då att dominera tjejscenen och vi är redan på god väg! Vi är tre från Sverige (Karlshamn, Karlskrona och Malmö) och två från Spanien. Med nya laget vann vi nästan för lätt i Köpenhamn, berättar Julia.

juliekiranCounter Strike (CS) är ett mycket populärt datorspel som bygger på att två lag kämpar mot varandra i en simulering av ett terroristdåd. Antingen tävlar man som terrorist eller antiterrorist.

– Det krävs mycket strategi och kommunikation mellan laget för att kunna vinna. Som Team Captain leder jag det arbetet. Jag sitter ofta och planerar vilka taktiker vi ska använda. Den kunskapen har jag också användning av i det verkliga livet.

Nya laget efter vinsten i Copenhagen Games

Nya laget efter vinsten i Copenhagen Games

Som professionell spelare har laget träning online varje dag på bestämda tider och Julia har även kontakt med sina sponsorer nästan dagligen för att planlägga kommande turneringar. Till sommaren kommer hon att tävla under DreamHack Summer men även åka på två turneringar till Spanien.

– Det finns ett mycket större intresse för sporten nu än det fanns för några år sedan när jag började. Inte ens min mamma förstod vad jag höll på med. Nu kollar hon på alla mina matcher och förstår när vi leder eller inte, skrattar Julia.

csFölj Julias framgångar på hennes Facebooksida här…

Fler nyheter om

  • Karlshamn arrangerar DM i simning!

    I helgen arrangeras en fartfylld och sevärd simtävling i den nya fina 50-metersbassängen på Väggabadet. Vi gjorde en snabb interv ...

  • Ann handplockades till landslaget!

    Ann Henriksson handplockades av förbundskaptenen för landslaget i veteran-padel efter några matcher tillsammans. Den 11 juni åker ...

  • Karlshamn Boat Show

    Den 19-21 augusti fylldes Väggahamnen med båtutställare, båttillbehör för pryltokiga, matupplevelser och konstutställningar. Tre f ...