Karlshamn arrangerar DM i simning!

bassängbild

 

Karlshamn arrangerar DM i simning!

bassängbild

 

Karlshamn arrangerar DM i simning!

I helgen arrangeras en fartfylld och sevärd simtävling i den nya fina 50-metersbassängen på Väggabadet. Vi gjorde en snabb intervju med Fredrik Bergstedt som är ordförande i Karlshamns Simklubb.

fredrikbergstedt-red

Fredrik Bergstedt, ordförande i Karlshamns Simklubb.

Kan du berätta mer om tävlingen i helgen?

Karlshamns simklubb står som arrangör för distriktsmästerskapen i långbana. Vi har gjort det en gång tidigare 2019 men detta är den absolut största simtävlingen i Blekinge på väldigt många år simmare från Blekinge och Skåne gör upp om platserna till SM.

Hur går tävlingen till?

Tävlingen har man kvalats sig till genom kvaltider. Via distriktsmästerskapen gör alla klubbar upp om vem som tar sig sedan vidare till SM. Vi har alla simsätten och parasimning representerade vilket är väldigt roligt. Så på lördag och söndag kan vi definitivt utlova simning av hög kvalitet med hög fart.

Hur många tävlingar och tävlande blir det?

Det är både individuella tävlingar och lagtävlingar. Man räknar det i antal starter. Så startar åtta personer i ett race så räknas det som åtta starter och vi kommer totalt göra runt 1000 starter. Det är en stor tävling vi gör. Är man intresserad av att ta en fika och njuta av bra simning så är det Väggabadet man ska till i helgen.

Hur många besökare tror du det kan bli?

Det vågar jag inte svara på. Jag hoppas det blir fler än vad jag vågar hoppas på och det är gott om plats på utebadet.

tombassäng

Den nya fina 50-metersbassängen

Detta blir den första riktigt stora tävlingen som arrangeras i den nya 50-metersbassängen. Vad innebär just den satsningen för er?

Den ger oss nya möjligheter eftersom den är högspecificerad för att kunna köra tävlingar upp till SM-nivå. Bassängens storlek eller format begränsar inte oss längre. Vårt distrikt innefattar både Skåne och Blekinge och Karlshamn har numera den nyaste och modernaste utebassängen i hela distriktet. Simbassängen är en dröm som blev verklighet.

Finns det några Karlshamnshopp vi ska hålla tummarna för?

Vi har sex stycken egna simmare som tävlar i helgen. Alla är väldigt duktiga och några har chans att ta sig vidare till SM. Samtidigt är det hedrande bara att ha kvalat sig till DM.

Vi har en ung lovande tjej som tävlar i bröstsim som heter Ruth Wendel. Hon har gjort stora framsteg i sitt bröstsim. Där kan det gå riktigt snabbt i helgen.

Tack för intervjun och lycka till i helgen, Fredrik.

– Tack! Alla är välkomna och det är öppet för alla med fri entré. Det är bara att dyka upp. Vi startar kl 10:00 på lördag och söndag, har en paus mitt på dagen och pass två startar kl 16:00.

Fler nyheter om

  • Färgglada troll i ishallen till helgen!

    Till helgen, den 6-7 april har Mörrums Konståkningsklubb sin årliga isshow på Jössa. En påkostad föreställning med ljus, rekvisit ...

  • Tärnö vann turismpriset!

    Från 9000 besökare till 22 000! Med stor känsla för öns naturvärden och historia och med hållbarhet som en röd tråd så har Malin ...

  • Le Piqué – 40 år av dansglädje!

    En kurs bland vänner blev till flera kurser som senare växte till en hel dansförening för initiativtagaren Lena Torshall. Nu saml ...