Södra Sveriges största båtfest!

w-Boat-show

 

Södra Sveriges största båtfest!

w-Boat-show

 

Södra Sveriges största båtfest!

Till helgen arrangeras Karlshamn Boat Show i Väggahamnen för tredje gången. Mässan som är den enda flytande båtmässan i södra Sverige har blivit en stor succé på kort tid och är ännu ett stort evenemang som sätter Karlshamn på kartan. Tre härliga båtdagar med matupplevelser och marina upplevelser för hela familjen utlovas.

Om vädret blir soligt till helgen förväntas det bli nytt besöksrekord för Karlshamn Boat Show som i fjol drog 10 000 besökare. Conny Nilsson som är en av de inblandade berättar att programmet vuxit mycket sedan förra året och att intresset är stort.
– Här i Väggamiljön upplever man Karlshamn från sin bästa sida. Vi har 80 utställare från hela Sverige och utanför, 115 olika båtar, ett 30-tal tält och både Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen är här med sina båtar. Dessutom blir det konstutställning i det gamla båtvarvet där Malena Olsson ställer ut sina verk och aktiviteter för barn och familj, berättar Conny entusiastiskt.

Det var Karin Olsson från Solsidan AB som tog initiativet till Karlshamn Boat Show. Nu arrangeras mässan för tredje året och Karin tror också på publiksuccé. EN ny generation hittade skärgårds- och båtlivet under pandemin när man blev tvingad att söka upplevelserna närmare hemmet. Marknaden formligen exploderade och båtförsäljningen sköt i höjden.
– Vi är först ut bland alla båtmässor. Alltid vecka 33! Det är efterlängtat.

Båtmässan har fått väldigt bra respons från branschen och har lockat många utställare. Nyheter för året är bland annat ett polskt företag som renoverar gamla träbåtar och en outlet för båttillbehör. Den amerikanska båttillverkaren Mercury har Europapremiär för två nya motorer.
– Vår båtmässa är en av tre som de håller ett extra öga på. De tycker det är så roligt att se hur den dyker upp i alla sammanhang, berättar Karin stolt och fortsätter:

– Vi är så glada att utställarna vill vara här hos oss. Det är inte bara försäljning det handlar om utan vi sätter stort fokus på själva upplevelsen. Vi har trevlig stämning, ett lugnare tempo och vi är alltid flexibla och öppna för nya infall. Det familjära och nära är en av styrkorna med just vår båtmässa, berättar hon.

Framtidsplanerna för båtmässan är stora. Man har diskuterat att förlänga flytbryggan hela vägen bort mot fiskehamnen för att få in fler utställare och det finns även idéer om att ta in segelbåtar där vattendjupet tillåter det.
– Vi har lagt en bra grund för framtiden att bygga vidare på. Mässan kan växa och bli större för varje år och Väggamiljön och Karlshamns vackra skärgård är en fin fond för hela evenemanget. Vi kommer jobba stenhårt med det i vinter, berättar Karin Olsson.

Karlshamn Boat Show äger rum mellan 18-20 augusti. Hela programmet hittar du här…

Fler nyheter om

  • Färgglada troll i ishallen till helgen!

    Till helgen, den 6-7 april har Mörrums Konståkningsklubb sin årliga isshow på Jössa. En påkostad föreställning med ljus, rekvisit ...

  • Tärnö vann turismpriset!

    Från 9000 besökare till 22 000! Med stor känsla för öns naturvärden och historia och med hållbarhet som en röd tråd så har Malin ...

  • Le Piqué – 40 år av dansglädje!

    En kurs bland vänner blev till flera kurser som senare växte till en hel dansförening för initiativtagaren Lena Torshall. Nu saml ...