Färgglada troll i ishallen till helgen!

w-trolls4-utvald

 

Färgglada troll i ishallen till helgen!

w-trolls4-utvald

 

Färgglada troll i ishallen till helgen!

Till helgen, den 6-7 april har Mörrums Konståkningsklubb sin årliga isshow på Jössa. En påkostad föreställning med ljus, rekvisita och kostymer i glada färger. Årets show är nämligen tagen från Disneyfilmen Trolls on Tour och det var fullt ös i hallen på den första kostymrepetitionen i veckan.
Vi fick ett samtal med Susanne Olsson, konståkningslärare och huvudtränare för Mörrums Konståkningsklubb.

w-susanne-olsson

Susanne Olsson, konståkningslärare och huvudtränare för Mörrums Konståkningsklubb.

Susanne Olsson, du startade med konståkning redan vid sju års ålder och har arbetat som lärare och tränare sedan 1985. Kan du berätta lite om Mörrums konståkningsförening?

– Föreningen startade redan 1976 och vi bedriver konståkning för både killar och tjejer på olika nivåer. Singel är när man isdansar själv och isdans är när man åker i par men inte får lyfta högre än axelhöjd och det är dessa inriktningar plus en skridskoskola som vi har inom föreningen.

w-trolls4

Några av de färgglada trollen: Sofia geneovese, Elemina Johansson, Cindy Ke, Leo Binders, Maxine Biresson,Elin Ke, Ella Brorsson, Lilly Vallin, Ella Jacobsson, Tyra Johansson, Nellie Salin.

Hur många är engagerade i föreningen?

– Vi har ett 90-tal konståkare plus ett 60-tal i vår skridskoskola. I skridskoskolan kan du starta som 4-5-åring eller när du vill i livet. Det är verkligen inte bara en tjejsport. Vi har fyra killar som åker hos oss plus de som deltar i skridskoskolan. Konståkning ska vara för alla!

w-trolls3

Full fart i showrepetitionerna

Kan du berätta mer om den kommande isshowen?

– Ja, isshowen gör vi varje år i april och i år blir det två föreställningar. Den är påkostad med fint ljus, rekvisita och fina kostymer. Ett väldigt gediget arbete från föräldrarna. Årets show är från Disneyfilmen Trolls on Tour där trollen besöker olika världar och karaktärerna känns igen från filmen. Vi försöker göra det exakt som i filmen.

w-troll

Tyra Johansson (Poppy)

Om man vill se helgens show Trolls on world tour on ice, hur gör man?

– Man kan komma före 16:00 och köpa sina biljetter. Var i tid så ni får en bra plats i mitten. Vi kör föreställning både på lördag och på söndag.

Ishowen i april är inte den enda showen ni gör under året?

– Nej, vi har också en show i december som blivit mycket populär. Vi hade 500 besökare på en enda föreställning sist.

w-cowgirls

Jasmijn van Reen , Theresa Horn, Maria Alkhimova , Maria Renvakter, Hasina Qambari , Maria Tsartsidze , Luiza Tovasian, Elin Dover, Ellen Johansson och Elin Persson

Vad har ni för tankar och planer gällande föreningen framöver?

– Vi vill att så många som möjligt ska upptäcka och utöva konståkning och kunna hålla på längre. Det finns så mycket man kan göra, från att vara solodansare till lagsport som synkro där man dansar i lag. Det tror jag är vårt nästa steg i föreningen. Det är roligt att åka tillsammans och det bygger laganda.

Vad har den nya ishallen betytt för er?

– Den har gjort stor skillnad. Föreningen växer och vi vill bli ännu flera.

w-trolls2

Tyra Johansson (Poppy) och Nellie Salin (Branch/Kvist)

Vilka framgångssagor har sprungit ut föreningens verksamhet?

– Angelica Olsson har tävlat i både Junior-VM och Ungdoms-OS. Isabelle Olsson har tävlat i Junior-VM, två Europamästerskap och en Grand Prix-tävling. Emma och Erik som åker i showen är med i landslaget. Vi har och har haft många duktiga åkare i konståkningsklubben. Framtiden är ljus!

Tack för intervjun och lycka till med showen till helgen!

Fler nyheter om

  • Tärnö vann turismpriset!

    Från 9000 besökare till 22 000! Med stor känsla för öns naturvärden och historia och med hållbarhet som en röd tråd så har Malin ...

  • Le Piqué – 40 år av dansglädje!

    En kurs bland vänner blev till flera kurser som senare växte till en hel dansförening för initiativtagaren Lena Torshall. Nu saml ...

  • Södra Sveriges största båtfest!

    Till helgen arrangeras Karlshamn Boat Show i Väggahamnen för tredje gången. Mässan som är den enda flytande båtmässan i södra Sve ...