Karlshamn kan på KAN-galan!

 

Karlshamn kan på KAN-galan!

 

Karlshamn kan på KAN-galan!

I fredags hölls den allra första och största KAN-galan, Karlshamns egen näringslivsgala.

Fem olika priset delades ut under kvällen i Bellevueparken. Bland dessa fanns det allra första Gilla Karlshamn-priset. Priset som går till en engagerad företagsledare som är en uttrycklig ambassadör för Karlshamn. Någon som aktivt valt att lägga sin verksamhet i Karlshamn och som lyckats väl i sin företagsetablering. Någon som står upp för och är stolt över sin kommun och som i dess bästa mening verkligen Gillar Karlshamn!

Detta första år gjorde styrgruppen för Gilla Karlshamn en kupp och gick bakom ryggen på vinnaren Henrik Kördel, VD för Sparbanken i Karlshamn. Henrik var en av initiativtagarna som gjorde det möjligt för Gilla Karlshamn att bli ett eget projekt. Utöver det brinner han mycket för att utveckla livsklimatet i Karlshamn.

Motiveringen lyder: På ett inspirerande och handlingskraftigt sätt har vår pristagare utmanat näringslivet, kommunen och NetPort till samarbete med utveckling i fokus. Ett långsiktigt arbete präglat av osjälviskhet och ett gediget intresse för delaktighet och nyskapande ligger till grund för juryns val. Genom sina insatser bidrar den värdige vinnaren i hög grad till framtidstro och en positiv anda.

Galan var ett samarrangemang av Företagarna, NetPort Science Park, Nyföretagarcentrum, Karlshamns Handel och Service ekonomiska förening, Fastighetsägarna och Karlshamns Kommun. Genom samarbetet vill man stärka bilden av ett positivt Karlshamn där företag från olika områden kan träffas och umgås under lättsamma former.

KAN-middag

Konferencier för kvällen var TV- och radioprofilen Thomas Deutgen, som gillar Karlshamn och valt att bosätta sig här. Hans lockade till många skratt under kvällen. Musikaliska gäster var Johnny Martinsson-stipendiaten Johanna Hydén som både spelade cello och sjöng samt folkkära artisten Anne-Lie Rydé. Det var svårt att sitta stilla när hon bjöd på allt från Sånt är livet till Alla har glömt. Och båda artister fick en varm present från Gilla Karlshamn!

mossa-johanna_ryde

Övriga pristagare under galan var:
kan-uffeÅrets Butik: Smidings
Med stor passion och personlig service har denna butik funnit sin självklara plats hos kunderna. Ett inspirerande koncept och en bred mix av handplockade varumärken skapar en avslappnad atmosfär och ett unikt sortiment som utvecklats i takt med kundernas krav och förväntningar. Passion och engagemang sträcker sig långt utanför butikens väggar och man vågar vara nytänkande i såväl skyltning som i sin marknadsföring där sociala medier har blivit en självklar kanal för att nå nya och befintliga kunder. Med dessa komponenter skapar denna butik ett mervärde till Karlshamn som handelsstad och är en värdig vinnare av priset ”Årets Butik”.

kan-nodaNetPort Science Park-priset: Noda
Noda har gått från forskning, via Inkubatorn, till ett fullfjädrat företag. Samtidigt som de utvecklar sitt företag, deltar de även i utvecklingen av Science Park-miljön. De har förmågan att se helheten och har drivkraften att föra samhällsutvecklingen framåt. Noda är i början av sin framgångsrika karriär och kommer säkert slå världen med häpnad över sina innovativa lösningar.

Årets Företagare 2013: Pether Fredholm, JSB
Med känsla för framtidens ökade efterfrågan av prisvärda och trygga boende runt om i Sverige har entreprenören, i samarbete med lokala samarbetsparter, tagit fram ett flerbostadshus som kombinerar hög kvalitet och lönsam förvaltning med en rimlig boendekostnad. Konceptet som fått det talande namnet, Trygga Boendet, har med sina energieffektiva lösningar och noggranna materialval prisats i hela landet och röner nu också stor uppmärksamhet i grannlandet Norge. Entreprenörens lyhördhet för marknadens behov i kombination med ett aktivt miljöarbete gör Pether Fredholm och JSB till en god ambassadör för Karlshamn och en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Företagare 2013.

Årets Nyföretagare: David & Simon Johansson – Awexo AB
David och Simon Johansson har på ett imponerande sätt gått från klarhet till klarhet; från arbetslöshet in i företagarvärlden inom bemanning och industriservice. Två fantastiska entreprenörer som hela tiden ser nya möjligheter. De är orädda, uthålliga, plikttrogna och ambitiösa. Med kvalitet och stark känsla för service har bröderna på kort tid gemensamt byggt upp ett lönsamt företag. Årets Nyföretagare är ett utomordentligt exempel på unga entreprenörer, och de är en förebild och inspirationskälla för alla i sin omgivning.

St:Julian-priset: Citygallerian i Karlshamn
Fastighetens utformning möjliggör för den som är rörelsehindrad att med kvalitet och värdighet vistas längre perioder utanför bostaden går priset för utmärkt tillgänglighet år 2013 till Citygallerian och fastighetsägaren J.N. von Bergen & Son, representerad av Peter Nilsson och Lena Carlsson Nilsson.
S:t Julianpriset delas ut vartannat år till en byggnad eller plats som på ett förtjänstfullt vis har anpassats för den som har en funktionsnedsättning.

Fotograf: Johan Lenell

Fler nyheter om

  • Anki är en eldsjäl för Karlshamn

    Mitt i hjärtat av Karlshamn ligger Lundins bokhandel som funnits sedan 1831. Bokhandeln är en uppskattad oas av kunskap, gemenska ...

  • Dags att börja nominera!

    Årets Gilla Karlshamnpristagare blev Johan Holgersson, men vem vinner 2024 års pris? Nu kan du nominera! Känner du någon som är e ...

  • Årets Gilla Karlshamn-pristagare

    När Gilla Karlshamn-priset skulle delas ut på Stadsteatern satt Johan Holgersson lätt försjunken i ett spännande travlopp. Men nå ...