Maria Larsson vann Gilla Karlshamnpriset!

marialarsson-skidor

 

Maria Larsson vann Gilla Karlshamnpriset!

marialarsson-skidor

 

Maria Larsson vann Gilla Karlshamnpriset!

Det fjärde Gilla Karlshamnspriset i ordningen delades ut under fredagens glittrande KAN-gala i Bellevueparken. Gilla Karlshamn-priset går till en engagerad ledare som är en uttrycklig ambassadör för Karlshamn. Någon som aktivt valt att lägga sin verksamhet i Karlshamn och som lyckats väl i sin etablering. Någon som står upp för och är stolt över sin kommun och som i dess bästa mening verkligen Gillar Karlshamn!

Årets vinnare blev Maria Larsson med följande motivering: ”Årets pristagare är en sann entreprenör som genom modigt ledarskap och brinnande intresse för människors behov av gemenskap och glädje skapar världsunika möjligheter i Karlshamns kommun. Denna eldsjäl och goda ambassadör för vår bygd visar att det finns ett tydligt samband mellan samarbete och framgång. Hon kombinerar företagande med friskvård och inspirerar människor att upptäcka glädjen i att gemensamt anta utmaningar.”

Maria kunde tyvärr inte närvara under galan då hon arrangerade ett skidläger i Dalarna och Conny Nilsson tog emot priset för hennes räkning. Hon skickade däremot en videohälsning.

marialarsson-skidorMaria driver företaget M&M Challenges och har bara bott i Karlshamn lite mer än ett år. Hennes swimrun-tävling Island Challenge  var en stor logistisk och publik succé som bestod av 25 st löpsträckor och 25 st simsträckor från Eriksberg till Karlshamns hamn. Tävlingen återkommer i år. Hon har också arrangerat Stadsloppet. Hon utbildar och skapar idrott ur ett entreprenörsperspektiv. Från en bakgrund inom ridsport (hoppning och fälttävlan) har hon under senare tid växlat om till konditionsidrott och kvalat in till VM i long distance Triathlon. Hon har även nationella uppdrag inom triathlon.

Stort grattis, Maria!

Övriga pristagare under galan var: Årets Företagare – Evomatic , Årets Butik – Karl-Oskar och Kristina, Årets Nyföretagare – Rockos konditori, NetPark Science Park-priset – AppCorn och Stadsbyggnadspriset – Tjärös restaurang och cafébyggnad.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter om

  • Anki är en eldsjäl för Karlshamn

    Mitt i hjärtat av Karlshamn ligger Lundins bokhandel som funnits sedan 1831. Bokhandeln är en uppskattad oas av kunskap, gemenska ...

  • Dags att börja nominera!

    Årets Gilla Karlshamnpristagare blev Johan Holgersson, men vem vinner 2024 års pris? Nu kan du nominera! Känner du någon som är e ...

  • Årets Gilla Karlshamn-pristagare

    När Gilla Karlshamn-priset skulle delas ut på Stadsteatern satt Johan Holgersson lätt försjunken i ett spännande travlopp. Men nå ...