Shellback årets pristagare

Johan-Shellback-Schuster-webb

 

Shellback årets pristagare

Johan-Shellback-Schuster-webb

 

Shellback årets pristagare

Årets Gilla Karlshamnpristagare är korad!
Denna gång gick priset till karlshamnsfödda musikproducenten och låtskrivaren Johan ”Shellback” Schuster från Asarum.
Priset delades ut under den årliga KAN-galan som i år arrangerades i NetPort Science Park.
Eftersom Johan var upptagen med en pågående musikproduktion togs priset emot av Peter TrumPeter Svensson, Johan fd trumlärare på musikskolan. Även Johans föräldrar Kenneth och Kerstin fanns på plats under kvällen.
Fler bilder från själva galan kommer vid ett senare tillfälle.

Johan Schuster är van att få ta emot priser och på frågan om det börjar bli tjatigt svarar han:
– Det finns ju priser och sen finns det priser och det här tycker jag är helt fantastiskt. Eftersom Karlshamn betytt så mycket för mig är det roligt att man blir påmind om att man uppskattas hemifrån.

Johan Shellback Schuster (Foto: Anna Neah Deutgen)

Johan Shellback Schuster. (Foto: Anna Neah Deutgen)

Motiveringen löd:
”Årets pristagare har sedan barndomen satt musiken främst.
Från pojkrummet i Asarum via kommunala musikskolan har han målmedvetet jobbat sig framåt och uppåt. Idag är han i centrum av musikindustrin och får superartister som Justin Timberlake och Katy Perry att nå enorma framgångar.
Varje dag hörs hans musik – över hela världen!
En driven entreprenör med näsa för hits som bevisar att ingenting är omöjligt.
En världsstjärna som alltid återvänder hem, för om själen finns i musiken, så visar han gång på gång att hjärtat finns kvar i Karlshamn.”

Johan började sin musikaliska bana i Karlshamns musikkår som 13-åring och var en 20-årig hårdrockare när den framgångsrika producenten och låtskrivaren Max Martin upptäckte hans talang och lockade upp honom till Stockholm där han numera bor. Sedan dess har framgångarna duggat tätt och han räknas nu till den absoluta världseliten inom musik. Han har jobbat med flera stora internationella artister såsom Taylor Swift, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Pink, Katy Perry, Maroon Five och Adele och skrivit låtar som ständigt roterar på topplistorna över hela världen.

Det är inte så konstigt att Johan nominerades och sedan också fick motta priset.
Under 2018 gav han Musikskolan en gåva på 250 000 kronor som en hyllning till sin fd trumlärare Peter Trumpeter Svensson på hans 50-årsdag. Hälften av pengarna skulle Peter själv få bestämma över på musikskolan.
Även tidigare har ”Shellback” skänkt pengar till Karlshamns Musikskola. När han 2015 mottog Alice Tegnér-stipendiet valde han att skicka vidare hela summan på 25 000 kronor till dem. Han har också gått in och stöttat Musikforum ekonomiskt när de behövde hjälp.
2016 blev han utsedd till officiell ambassadör för sin barndomsstad under en ceremoni under Östersjöfestivalen.

Helgen före galan galan bandades en intervju med Johan. Thomas Deutgen var vår reporter. Se hela filmen med Johans tacktal och en längre intervju här:

Vem kan få Gilla Karlshamn-priset?
Gilla Karlshamn-priset ska gå till en engagerad ledare som är en uttrycklig ambassadör för Karlshamn. Någon som aktivt valt att engagera sig i Karlshamn och som lyckats väl i sin utveckling. Någon som står upp för och är stolt över sin kommun och som i dess bästa mening verkligen Gillar Karlshamn!

Fler nyheter om

  • Dags att börja nominera!

    Årets Gilla Karlshamnpristagare blev Johan Holgersson, men vem vinner 2024 års pris? Nu kan du nominera! Känner du någon som är e ...

  • Årets Gilla Karlshamn-pristagare

    När Gilla Karlshamn-priset skulle delas ut på Stadsteatern satt Johan Holgersson lätt försjunken i ett spännande travlopp. Men nå ...

  • Nominera till Gilla Karlshamnpriset!

    Nu är det hög tid att nominera din kandidat till Gilla Karlshamnpriset! Priset ska gå till en engagerad ledarperson som är en uttr ...