Hittade hem via lapp i lådan!

emmafamiljhuset1

 

Hittade hem via lapp i lådan!

emmafamiljhuset1

 

Hittade hem via lapp i lådan!

Minns ni Emma? Hon återvände till Karlshamn efter 17 år i Stockholm och tog hela familjen med sig tillbaka. Efter mycket letande hittade de till sist drömhuset i Dalgången. Men kanske inte den traditionella vägen. En lapp i utvalda postlådor resulterade i hela sex husvisningar och nu är det definitivt slutflyttat, hävdar hon bestämt!

Emma och Lillebror har bott sex månader nu i sitt hus i Dalgången tillsammans med barnen Love och Folke, tre och sex år gamla.

Sökandet efter ett hus har pågått ända sedan Emma tillsammans med familjen återvände till Karlshamn under början på pandemin 2020. Men huset hittades inte den konventionella vägen.

– Vi gjorde först enligt alla konstens regler. Vi kollade på Hemnet stup i kvarten och hade kontakt med mäklarna i princip varannan vecka. Den vägen fick man ju reda på förhandsvisningarna men det gäller verkligen att ha tur då. Vi har varit på väldigt många visningar men av en eller annan anledning inte hittat det vi sökte.

För att få ro i sinnet knåpade Emma till sist ihop ett kort presentationsbrev med tanken att det skulle läggas i brevlådor i de områden och hus där de kunde tänka sig att bo.

– I brevet presenterade jag kort att vi var en familj på 4 personer med två små barn som tyckte väldigt mycket om området eller huset. Vi frågade om de kunde tänka sig att kontakta oss nu eller i framtiden om de hade tankar på att sälja sitt hus. Jag lämnade både mitt telefonnummer och min mejladress. Kort, koncist och glatt!

När äldstesonen spelade fotboll på söndagarna tog Emma minste sonen Folke bakpå cykeln och cyklade runt i olika områden.

– De hus som låg fint och såg fina ut fick ett brev i sin brevlåda. Om någon frågade passade jag på att presentera mig såklart och alla var verkligen supertrevliga. De tyckte bara det var roligt om vi tyckte deras hus var fint.

Emma hade ingen stor förhoppning att någon skulle svara och hon blev glatt överraskad över responsen. 5-6 personer hörde av sig ganska omgående och berättade att de tänkte sälja och att familjen gärna fick komma och kolla på deras hus. Och säkert 20 personer hörde av sig bara för att berätta hur glada de blev över att vi tyckte de bodde fint.

– De både tog det som en komplimang och tipsade om andra alternativ. Överlag var upplevelsen så himla positiv. Människor är så otroligt trevliga, gulliga och tillmötesgående. Jag tror inte vi fått samma mottagande om vi gjort samma sak i Stockholm!

Emma och Lillebror var på visningar i alla de hus som hörde av sig men valet blev ändå lätt när det kändes rätt.

– Jag la lappen i lådan på söndagen. Två dagar senare fick jag ett mejl från säljaren av huset. Efter några intensiva dagar av visningar och funderande hade vi bestämt oss och kommit överens med säljaren om ett pris, berättar Emma och fortsätter:

– Det är så typiskt oss. Jag och Lillebror flyttade ihop efter vår tredje dejt och efter ett halvår tillsammans var jag gravid med vårt första barn. Man vet när det är rätt och då finns ingen tid att förlora. Vi flyttade in och sov första natten i huset samma dag som vi skrev köpekontraktet.

Ett krav före det slutgiltiga köpet var att huset skulle besiktigas och sedan tog de hjälp av ett juridiskt ombud för att skriva ett bra kontrakt.

Upplevelsen att hitta hus på det här sättet kan Emma verkligen rekommendera.

– Det blir inte alls samma hets som vid en budgivning. Vår första visning var två timmar lång och ägaren berättade massor om huset, renoveringarna och hur det var att bo där. Vi fick möjlighet att vara där flera gånger och känna in miljön. Det genomsyrade nog alla visningar att ägarna tog sig tid att berätta om huset de älskat.

Huset de köpte ligger i Dalgången. Det är ett 50-talshus i ett och halvt plan med både källare och vind och en tomt på nästan 1000 m2. Tomten ligger högt i slutet på vägen vid en vändplats, nära ett skogsparti och de har utsikt över takåsarna. Emmas gammelfarmor hade hus inte så långt därifrån och det var det första huset Emma la en lapp i. Nu blev det inte just det huset men absolut ett fantastiskt alternativ.

– Det är verkligen idylliskt här. Barnen cyklar runt där på vändplatsen och grannarna har barn i samma ålder. Det var kärlek vid första ögonkastet och sånt jag drömde om när vi bodde trångt i lägenheten i Stockholm. Det är i det här huset vi vill att våra barn ska få växa upp. Nu flyttar vi inte mer, avslutar Emma.


Text: Anna Deutgen
Foto: Privat

Fler nyheter om