Louise flyttade hem med hela familjen

w-familjen-utvald

 

Louise flyttade hem med hela familjen

w-familjen-utvald

 

Louise flyttade hem med hela familjen

Louise Bengtsson växte upp i Svängsta och David Stubbé i Boden men det var i Göteborg de träffades och blev ett par. Nu har de just flyttat in i det nybyggda huset på Dressinvägen i Mörrum och Louise har blivit en hemvändare. David samt tvillingarna Stella och Valter, 5 månader känner sig redan hemma i Karlshamn.
– Nu har vi nära till aktiviteter, förskola, skolor, ishall, golfbana och allting egentligen. Det är ett perfekt område för barnen att växa upp på med lekparker och skogen in på knuten, konstaterar David och Louise.

Allt är inte uppackat i huset än och väggarna saknar tavlor men trivseln är ändå hög på Dressinvägen. Det nybyggda huset, som designades med en barnfamilj i åtanke ligger i ett villområde men ändå för sig själv uppe på en stenkulle. Inga gräsmattor att klippa och en underhållsfri fasad målad med järnvitriol och trädäck runtom. På baksidan finns skogen.
– Det är verkligen som en tavla när man tittar ut. Här kommer våra barn kunna springa rakt ut till sina kojbyggen i skogen, eller till kompisarna på gatan utanför, säger Louise förväntansfullt.
– Sen är det nära till aktiviteter, förskola, skolor, ishall, golfbana och allting egentligen. Det är ett perfekt område för barnen att växa upp på med lekparker och skogen in på knuten, konstaterar David. Det känns som hemma!

w-louise+valter

Louise och Valter

David Stubbé flyttade från Boden i Norrbotten för drygt nio år sedan. Först till Umeå och senare till Göteborg och där jobbar han fortfarande kvar som personalchef. Han behöver inte vara där varje vecka utan kan arbeta på distans.
– Det funkar bra. Jag trivs med att köra bil. Tråkigt att lämna barnen och Louise men det är ju bara några dagar då och då. Och när jag är hemma är det ju mycket.

w-familjen2

David, Stella, Valter och Louise

Louise flyttade från Åhus till Svängsta när hon var sju år. Där gick hon sedan i Möllegårdens skola, följt av högstadiet på Norrevång och samhällskunskap på Väggagymnasiet. Efter några skidsäsonger i Idre och Sälen studerade hon till lärare i Växjö. 2017 flyttade hon till Göteborg och där träffade hon David via gemensamma vänner.
– Jag var enda singeln och någon tipsade om David. Jag tog kontakt på instagram och en kompis sålde in mig så vi till slut fick kontakt, tog en promenad och sen var det vi. Han är duktig på att laga mat så det blev några goda middagar och det kändes så lätt och rätt direkt, berättar Louise.

w-utsikt

Fönstret ut mot skogen på baksidan.

David och Louise bodde många år i en trea på sjunde våningen några kilometer utanför Göteborgs centrum med de drömde båda om ett hus. När Louise blev gravid med tvillingar så blev beslutet att flytta lätt.
– Avstånden är längre, trafiken och bilköerna är jobbigare i Göteborg. Det hade inte varit så smidigt med tvillingar där. Och vi kände nog båda att vi flytta till hus, berättar Louise.
– Det är fortfarande mysigt att åka tillbaka. Och inte särskilt långt heller men vi behöver inte bo i där, säger David.

Paret höll utkik efter hus till salu hos mäklare och hade även direktkontakt under ett par. Målet var att hitta ett hus som de kunde trivas i länge. Och till slut hittade det nybyggda huset i Mörrum.
– Vi ville inte bara flytta för flyttandets skull och var rätt kräsna. Vi ville heller inte flytta in i en lägenhet temporärt utan flytta in direkt i ett hus där vi kunde bo länge. Det här blev perfekt, konstaterar båda.

w-huset

Hus med minimalt underhåll byggt med barnfamilj i åtanke

Boden och Karlshamn är båda småstäder men avståndet på dryga 150 mil där emellan ger lite olika förutsättningar.
– Ja, i norr är det ju långt till allt och man är lite isolerad från omvärlden. Jag uppskattar verkligen närheten till allt här nere. Närheten till Europa och andra städer. Det är smidigt att ta sig runt. Karlshamn är en fantastiskt vacker stad vid havet och har ett mysigt centrum och har den fina småstadskänslan som jag tycker om. Man hälsar på varandra på ICA och det är trevligt. Så var det inte i Göteborg. berättar David.

w-interiör

Ljus, rymd och yta i det nya huset.

När de tänker på framtiden så ser de fram emot att få bo in sig, ha nära till familjen och att få se barnen växa upp.
– Jag hade en trygg, aktiv och mysig uppväxt i Karlshamn. Allt som man behöver finns nära och jag har alltid varit aktiv och testat nästan allt. Allt från dans och gymnastik till ridning, handboll, fotboll och simning. Nu vill jag ge min barn samma trygghet och möjligheter som jag fick.

David är också väldigt aktiv och gillar sport, golf och hockey. Nu ser han fram emot närheten till både golfbanan och hockeyn i Mörrum.
– Jag spelade hockey i Boden och var även tränare för juniorer flera säsonger i Göteborg. Sen när tvillingarna kom så la jag ner det men kanske blir någon av dem intresserade i framtiden och då är jag där igen!

w-louise+valter2

Louise och lille Valter, 5 månader.

Att bo i ett hus är en dröm som redan slagit in och barnen sover gott ute på trädäcket.
– Barnen älskar att sova i vagnen utomhus. I Göteborg vaknade de så fort man kom in i hissen. Sen är det ju ännu viktigare att ha familjen nära nu när barnen är små och vi har två. Louise som är föräldraledig vill försöka hitta ett bra jobb som lärare och har börjat se sig omkring.
– Sen ser vi båda fram emot att få se de här två växa upp. Se vad de kommer gilla för aktiviteter och att bo in oss och skapa våra liv här nu.

När vi pratar om smultronställen i Karlshamn nämnder de strandpromenaden, Väggaområdet, Solskensviken och området vid Mörrumsån.
– Vi älskar också Vägga rökeri. Det är så mysigt att sitta där och gott att äta.
– Det finns mycket kvar att visa och testa nu när vi är på plats allihop. Det ser vi fram emot, konstaterar de.

w-familjen3

Fullt ös med tvillingarna

Louise och Davids tips till andra hemlängtare:

  • Håll utkik efter hus och berätta för mäklare vad ni letar efter så de kan tipsa om hus på väg ut. Var ute i god tid om du kan.
  • Ut och reka i olika områden så du får en känsla för var du helst vill bo.
  • Ta hjälp av flyttfirma när det är dags. Vi tog hjälp av Flytt i Syd och Thomas Dahlbom där som flyttade alla våra saker i Göteborg och satte allt på plats i rummen där de skulle vara. Otroligt bra och smidigt.
  • Att i allafall en har jobb när man flyttar är såklart en fördel. Det är tillräckligt som är blir nytt i allafall.

w-familjen

Louise, Valter, David och Stella. Nya invånare i vackra Karlshamn!

Fler nyheter om