Blekinges första skybar har öppnat!

w-skybar-utvald2

 

Blekinges första skybar har öppnat!

w-skybar-utvald2

 

Blekinges första skybar har öppnat!

Östra Piren som redan nu har restauranger, eventvåningar, kontor, konsertsalar, biografer, konferensrum och mycket mer har nu fått ännu ett spännande tillskott i form av en skybar med stor takterrass. Attraktionen har redan blivit en succé och erbjuder fantastisk utsikt över Karlshamn, kastellet och skärgården.
– Det här är häftigt för Karlshamn. Staden blir lite större, helt enkelt, säger Johan Holgersson från H-group.

Det är en solig dag när vi besöker pirenbyggets högsta punkt. Från takterassen har man obruten utsikt över havet, himlen, staden och fabriken. Inglasade räcken skyddar mot vinden. Vi träffar Johan Holgersson där som njuter av utsikten samtidigt som han berättar om satsningens början, uppkomst och utveckling.
– Skybaren var ursprungligen tänkt som ett kontemplationsrum för hyresgästerna, men under projektets gång ändrades planerna och rummet blev en bar med en oslagbar utsikt. Vissa ombyggnationer och smarta lösningar krävdes för att få det att fungera, inklusive installationen av en toalett. Det har verkligen blivit en fantastisk plats nu.

w-skybar-johan-inne

Johan Holgersson i skybaren och utsikten mot å och stad.

Den relativt lilla baren som rymmer mellan 30-45 gäster kompenseras med råge av den storslagna utsikten och takterassen som gott och väl kan rymma närmare 200 personer.
– Det här är en plats perfekt för sociala sammankomster över god dryck eller för enklare affärsmöten. Före eller efter ett bio-, konsert- eller restaurangbesök. Eller i kombination, berättar Johan.

w-skybar-vymotfabrik

Magnifik utsikt

Skybaren har mottagits med stor nyfikenhet och entusiasm. Inredningen och designen av skybaren, skapad av Therese Norling, har också fått mycket beröm.
– Vi har samarbetat med Therese under flera år nu och vi är väldigt nöjda med det hon skapar och det hon skapat för miljön här. Det är pricken över i, säger Johan stolt.

Taket har också blivit en yta där gästerna kan njuta av utsikten. Med glasräcket får man en nästan obruten och något hisnande 360 graders panoramavy. Johan berättar att de planerar att utveckla takterassen med fler loungemöbler längre fram för att möta gästernas behov och önskemål.
– Huset är ju inte färdigt ännu så vi känner oss fram, helt enkelt.

w-skybar-fabriken

Vy in mot staden

Johan är lättad över att öppningarna på Östra Piren skett successivt eftersom det underlättat i hela den stora satsningen de gjort.
– Hela starten av restaurang Italii var ett stort jobb och hade många utmaningar. Sen fick vi tillgång till konferensrummen och smög igång den tjänsten. För en dryg månad sedan öppnade skybaren och nyligen öppnade takterrassen. Om några veckor öppnar uteserveringen på markplan och vår huvudentré mot havet. Att öppna allt samtidigt hade inte funkat, berättar han.

w-skybar-mobler

Vy mot Stärnö, fabriken och kastellet

Takterrassen har redan varit arena för några evenemang och det planeras många fler aktiviteter där under sommaren. Företagen har också börjat se möjligheterna med ytorna för mingel, afterworks, sommarfester och lanseringar. Skybaren är öppen på fredag och lördag under lågsäsong och mer under sommaren. Takterrassen däremot är nästan alltid öppen. Glastornet på andra sidan på sjätte våningen har redan flera bröllop inbokade, med en fantastisk utsikt över både skärgården och staden.
– Det här tillför något som inte funnits i Karlshamn eller Blekinge tidigare. Och vi har gått all in i allt det här, berättar Johan.

w-skybar-ute3

Vy in mot näsviken

Växande organisation kräver nya rekryteringar

Sedan restaurang Italii startade har man under fredagar och lördagar haft 300 ätande gäster varje dag och efterfrågan har varit större än vad de vågade hoppas på. Just nu arbetar 40 personer på piren och i organisation finns totalt 80 tillsvidareanställda. För att säkerställa hög kvalitet är de noga med att kontinuerligt vidareutbilda personalen.
Det är en svår bransch med obekväma arbetstider och lite betalt. Två minus som måste täckas upp av två plus. Då är det ännu viktigare att man kan utvecklas hos oss och att det är en rolig och utvecklande arbetsplats, förklarar Johan.

w-skybar-utejpg

Johan beundrar utsikten mot Stärnö och Kastellet

Under 2023 ordnade H-Group sin första gala för den egna personalen. Priser delades ut till Årets Nykomling, Årets Kompis, Årets Ambassadör och Årets Ledare.
– Det var deras kväll att glänsa och ha det bra. Med så många anställda är det vårt sätt att sticka ut i vår bransch och vara en attraktiv arbetsgivare. Sen försöker vi också vara en stöttande partner i föreningslivet och synas där.

Att hitta personal med specialkompetenser är en utmaning, särskilt i mindre städer. Johan hoppas att deras restaurang ska ha så högt anseende att den kan locka bartenders, hovmästare och restaurangchefer från andra städer. Nu finns det en plats även i Karlshamn där man kan få ett arbete som kanske mer förknippas med stora städers utbud.
– Nu när vi är tre enheter så kan man växa och klättra i organisationen. Får man barn eller en annan livssituation så finns det andra möjligheter och arbeten. Och med rörligheten inom organisationen hoppas vi kunna behålla vår duktiga personal.

w-skybar-näsviken

Vy mot strandpromenaden

Skybaren och takterrassen på Östra Piren har inte bara blivit en succé utan också ett välkommet tillskott till Karlshamns och Blekinges utbud. Med fantastisk utsikt, spännande evenemang och många andra satsningar i kombination har det potential att bli ett uppskattat besöksmål för både invånare, besökare och turister.
– Kombinationen av allt här i huset tillsammans med skybar och miljöerna som skapats här uppe gör att Karlshamn känns lite större, avslutar Johan.

Efterlysning: Är du redo för ett nytt äventyr?

Italii söker just nu serveringspersonal, hovmästare och bartender!
Är du den som kan leverera fantastiskt goda drinkar med en twist, servera med ett leende som får solen att blekna eller leda teamet med passion som en italiensk fotbollstränare?
Då kan du vara den vi söker!
Ansök nu och bli en del av Italii-familjen där vi tillsammans skapar magi varje dag! 💫
Skicka din ansökan till: info@italii.se

Fler nyheter om

  • Paraply flyttar in!

    Under 2024 lanserar Paraply det redan framgångsrika konceptet ”The Pot” i Karlshamn på Östra Piren. Det blir en hybridarena i kon ...

  • Drömprojektet Saltsjöbaden!

    JSB har fått klartecken från Länsstyrelsen och kan påbörja projekteringen av lägenheter och restaurang på Karlshamns, kanske Blek ...

  • Campingkungen i Kollevik

    Kolleviks campingby är ett semesterparadis som varje år lockar tiotusentals gäster som får upp ögonen för Karlshamn och starkt bi ...