Gilla Karlshamn tar nästa steg!

w-pexels-hassan-ouajbir-1535288

 

Gilla Karlshamn tar nästa steg!

w-pexels-hassan-ouajbir-1535288

 

Gilla Karlshamn tar nästa steg!

Nytt år och nya möjligheter, eller hur?

Redan i Gilla Karlshamns andra mötesprotokoll strax efter uppstarten 2013 kunde man läsa att målsättningen i framtiden är att näringslivet själva driver och finansierar initiativet. Vi visste att det skulle ta lite tid att komma dit.

Tack vare NetPort Science Park, Karlshamns kommun, Sparbanken i Karlshamn och förstås våra övriga medlemmars hjälp de första åren kunde vi långsiktigt jobba mot det målet. År 2020 tog näringslivet över som ensam finansiär och vi blev självbärande. En ny finansieringsmodell med medlemmar samt supporters och ambassadörer gjorde det möjligt.

När vi startade Gilla Karlshamn 2013 erbjöd sig NetPort Science Park att vara projektets trygga hem, utan kostnad för oss och som ett helt fristående projekt. Under de inledande åren var det till stor hjälp när vi med vingliga ben och klena vingar behövde växa, bli starkare och självständiga. Men nu är det dags att “rent juridiskt och formellt” flytta hemifrån och stå på helt egna ben!

Vi har därför startat Gilla Karlshamn ideell förening och tillsatt en interimstyrelse för 2022. Verksamheten, så som ni känner den kommer drivas genom Gilla Karlshamn AB svb som ett bolag med vinstbegränsning. Non profit som det alltid varit.

Här kan ni läsa vad några av våra ambassadörer har att säga om saken.

”Att lyfta det positiva med Karlshamn, företagen och människorna här, har egentligen ett enda syfte – att gör nytta för alla som bor och verkar i Karlshamn. Det är enkelt och det ligger i allas intresse. Banken tog initiativet till projektet Gilla Karlshamn för nio år sedan och är stolt ambassadör för Gilla Karlshamn än idag.”

/Per Richardsson, vd Sparbanken i Karlshamn

”Jag och vi på SEB är både glada och stolta över att ha varit med på Gilla Karlshamns resa mot att bli en helt näringslivsdriven organisation. Tillsammans med andra företag vill vi fortsätta arbeta för att Karlshamn ska utvecklas, stärkas och växa. Gilla Karlshamn är helt rätt organisation för att vi ska kunna driva dessa frågor tillsammans. Därför är SEB stolta ambassadörer i Gilla Karlshamn.”

/Lisa Mattsson, kontorschef SEB

”Länsförsäkringar Blekinge är sedan flera år tillbaka en stolt ambassadör för Gilla Karlshamn. Det är bra att initiativet nu tar klivet att fullt ut drivas av näringslivet. När Blekinge växer så växer också Länsförsäkringar Blekinge – och Karlshamn är en viktig del av länet!

Gilla Karlshamns syfte är att bygga attraktivitet, stolthet och ambassadörskap för Karlshamn och få fler företag och människor att vilja bo och verka här. Det syftet tycker jag är väldigt bra!”

/Jens Listerö, VD för Länsförsäkringar Blekinge

”Jag tycker att det är bra att vi går vidare i utvecklingen av Gilla Karlshamn. För mig är det viktigt att bygga kärlek och gemenskap tillsammans, för att hela Karlshamn ska bli en bättre plats att leva i.”

/Robin Falck, Rockos konditori

Nu ser vi fram emot den fortsatta resan med Gilla Karlshamn. För är det något de första åren visat så är det kraften i när många går ihop och gör gemensam sak. Det ska vi fortsätta göra nu!

Fler nyheter om

  • Anki är en eldsjäl för Karlshamn

    Mitt i hjärtat av Karlshamn ligger Lundins bokhandel som funnits sedan 1831. Bokhandeln är en uppskattad oas av kunskap, gemenskap ...

  • Ny ordförande i Gilla Karlshamn!

    Gilla Karlshamn ideell förening höll den 16 maj sin årsstämma och föreningen valde både ny styrelseordförande och en ny ledamot. ...

  • Mindre yta men större sammanhang för SEB

    Från 460 till 55 m2! SEB var ett av de första företagen som bestämde sig för att hyra kontor i nya huset på Östra Piren för fyra ...