Jessica: I kreativ miljö skapas magi

jessica-e1589130493316

 

Jessica: I kreativ miljö skapas magi

jessica-e1589130493316

 

Jessica: I kreativ miljö skapas magi

”Kombinationen av Stärnö Sjöstad och de nya lokalerna på Etapp 5 är helt unika i sin kombination. Lägg därtill det vi redan har med fantastiskt natur och vår stads kultur-, förenings- och restaurangutbud. Att det kommer att lyfta Karlshamn är jag helt övertygad om!”

Jessica Holmström driver företaget Techmedico och har precis flyttat till sina nya lokaler på Östra Piren och NetPort Science Park. Där huserade tidigare turistcenter.
– Våra gamla lokaler var fina men i de nya som är större och mer anpassade får vi möjligheten att växa. Vi får avskilda kontor men också ljusa utbildningslokaler och kan till och med erbjuda två utbildningar parallellt. Vi hade tur att lokalen här blev ledig. Annars hade vi kanske tvingats lämna miljön här för att kunna fortsätta växa. Det vill vi verkligen inte. Och när vi behöver mer plats så småningom vill vi flytta in i det nya bygget av etapp 5. Närheten på piren och i Karlshamn är fantastisk, berättar hon.

Företaget startade Jessica 2012. Tidigare hade hon jobbat inom ambulans- och akutsjukvård som sjuksköterska. Några år senare har företaget fyra anställda och levererar livräddande utbildningar och utrustning till räddningstjänst, sjukvård, föreningar, företag och privatpersoner nationellt. Produkterna de säljer är bland annat hjärtstartare, sjukvårdsmaterial, ryggbrädor, ansiktsmasker och numera också desinfektionsmedel.
– Alla som jobbar här vill ge det lilla extra och har kunskapen som kan göra skillnad, berättar Jessica. Och vi är ett sammansvetsat gäng, trots att vi är ganska olika. Alla har varit med i skarpt livräddningsläge och vet vad de pratar om.

Jessica talar sig varm om satsningen på Etapp 5 med sina 700 nya arbetsplatser och menar att det kommer vara starkt bidragande till att vi når målet på 50 000 invånare.
– Vi kommer ha en ännu starkare plattform där vi redan befintliga företag får möjlighet att samverka med nya företag. Magi uppstår när företagare som brinner och har kunskap inom olika saker möts, blöts och delar med sig. Jag vet det av egen erfarenhet. Jag har vänner här som jobbar med helt andra saker såsom konstruktion, media eller evenemang som gett mig input och hjälpt mig framåt. Och på samma sätt kan jag vara ett bollplank för dem. Närheten och mixen som finns här på piren är en framgångsnyckel. På vägen skapar vi nya arbetstillfällen och köper tjänster och varor av varandra.

Jessica är född i Sölvesborg och uppvuxen på Listerlandet och träffade sin man under gymnasietiden.
– När vi skulle flytta vill han absolut inte lämna Karlshamn så jag blev Karlshamnsbo 1993 och det har jag verkligen aldrig ångrat!

Sedan dess är Jessica en hängiven Karlshamnsambassadör och talar alltid varmt om sin hemstad var i världen hon än befinner sig. Hon har blivit utnämnd till Karlshamns officiella ambassadör och även belönats med Gilla Karlshamn-priset för detta. Hon engagerar sig i Karlshamns utveckling närhelst det ges möjlighet.
– Min personliga dröm var att få både bo och verka nära havet. Nyligen köpte jag ett litet hus ute på en skärgårdsö. Jag har min dröm nu och jag älskar det. Oavsett om havet stormar eller är stilla så ger det mig ro. Från arbetsplatsen på piren har jag ca 126 steg bort till badbryggan och vi passar ofta på att ta en kopp kaffe där eller visar vi upp strandpromenaden för våra besökande.

Hon har också en dröm gällande den kommande stadsdelen vid Stärnö Sjöstad och är säker på att den kan attrahera andra personer som också vill etablera sig i Karlshamn.
– Jag tror inte det räcker att enbart erbjuda bra arbetsplatser eller fina lokaler för att få människor att flytta hit. Attraktiva bostäder är viktigt. Kombinationen av Stärnö Sjöstad och de nya lokalerna på Etapp 5 är helt unika i sin kombination. Lägg därtill det vi redan har med fantastiskt natur och vår stads kultur-, förenings- och restaurangutbud. Att det kommer att lyfta Karlshamn är jag helt övertygad om, avslutar Jessica. Tänk att bo där vid havet och kunna ta båten till jobbet mitt i stan!

Text: Anna Deutgen
Bild: Privat Jessica Holmström

Fler nyheter om

  • Drömprojektet Saltsjöbaden!

    JSB har fått klartecken från Länsstyrelsen och kan påbörja projekteringen av lägenheter och restaurang på Karlshamns, kanske Blek ...

  • Blekinges första skybar har öppnat!

    Östra Piren som redan nu har restauranger, eventvåningar, kontor, konsertsalar, biografer, konferensrum och mycket mer har nu fåt ...

  • Campingkungen i Kollevik

    Kolleviks campingby är ett semesterparadis som varje år lockar tiotusentals gäster som får upp ögonen för Karlshamn och starkt bi ...