Mingel för Östra Pirens hyresgäster

w-Gruppbild-hyresgäster

 

Mingel för Östra Pirens hyresgäster

w-Gruppbild-hyresgäster

 

Mingel för Östra Pirens hyresgäster

Strålande sol, mat och mingel när alla blivande hyresgäster på Östra Piren träffades för en afterwork i Näsviken. Karlshamnsfastigheter ordnade eftermiddagen som samlade över 100 förväntansfulla personer.

– Vi ville göra något fint för våra hyresgäster och det känns fantastiskt. Alla är här och minglar, och alla är så taggade, säger Mia Holmberg, marknadschef på KAFAB.

Karlshamn visade upp sig från sin bästa sida när Karlshamnsfastigheter bjöd in till afterwork i stort tält bakom Flottans Män. Det var skratt och sorl när de blivande hyresgästerna på Östra Piren för första gången träffades. I det nya huset kommer bl a banker, reklambyråer, konsulter, biografer och frisör att finnas och för många var det en aha-upplevelse att träffa sina kollegor och konkurrenter som alla ska samlas under samma tak.

– Vi har alla väntat länge men nu är det närmare än någonsin. Det är fantastiskt roligt att se alla här och vi är precis lika förväntansfulla som ni, sade KAFABs VD Magnus Persson när han hälsade välkommen från scenen.

Därefter fick gästerna ett ordentligt smakprov på vad nya restaurangen Italii kommer att serverera. Kockarna med restaurangchef Fredrik Larsson i spetsen hade laddat upp med en fantastisk buffé av ost, korvar, snittar och nygjord risotto. Som dessert serverades den italienska klassikern Tiramisu. För underhållningen stod coverbandet Black Sheep som leds av Rickard Holmberg, som passande nog också arbetar på KAFAB.

Konferencier Thomas Deutgen intervjuade alla hyresgäster som fick berätta varför de valt att flytta in till Östra Piren och det samstämmiga svaret var läget, utsikten och möjligheten att få finnas i en helt ny kreativ miljö med spännande människor och företag.

Inflyttningen sker i etapper där tanken är att biografen och restaurangen flyttar in först.

saga-sofie-Björngreeen-Mattson-och-Alexandra-Lindgren

Saga-Sofie Björngreen Mattson och Alexandra Lindgren

Saga-Sofie Björngreen Mattson och Alexandra Lindgren ska driva den nya frisersalongen på Östra Piren.

– Det blir ju Karlshamns enda frisörsalong med havsutsikt. Miljön är helt fantastisk, säger Alexandra.

– Vi såg möjligheten att skapa något som inte finns. Och eventuellt kan vi locka med oss ännu fler frisörer hit, säger Saga-Sofie.

bjorn+ninna

Björn Flood, Sparbanken i Karlshamn och Ninna Edvardsson, GoHappi

Även Björn Flod, hållbarhetsansvarig på Sparbanken Karlshamn och Ninna Edvardsson på reklambyrån GoHappi är förväntansfulla inför vad flytten till Östra Piren kan föra med sig.

– Detta är en helt ny stadsdel, ett landmärke för Karlshamn. En otroligt spännande miljö och för vår del kommer vi kunna ge kunderna en helt ny upplevelse, säger Björn Flod.

– Jag har i flera år suttit hemma och jobbat i min gamla skola i Tostarp utanför Asarum. Det här känns som ett lyft. Att få finnas bland kreativa människor betyder så mycket för utvecklingen, säger Ninna Edvardsson.

magnus+mia+lisa

Karlshamnsfastigheters VD Magnus Persson och Mia Holmberg, marknadschef minglande med blivande hyrestgästen Lisa Mattsson från SEB.

Magnus Persson, VD för KAFAB tillsammans med Mia Holmberg som är marknadschef och Lisa Mattsson, kontorschef SEB, njöt av solskenet.

– Idag har vi nästan 500 kvadratmeter lokal som inte vi kan nyttja. Här får vi en arbetsplats som vi kan utforma efter bankens nya behov. Alla våra kunder ser bara det här som något positivt, säger Lisa Mattsson.

johan-h-+-maria-o

Johan Holgersson & Maria Olin

Johan Holgersson och Maria Olin från Best Western Karlshamn står för nya italienska restaurangen Italii på Piren.

– Visst blir det en utmaning att få igång allt eftersom vi ska ha öppet från tidig morgon till sen kväll. Men jag är övertygad om att det kommer att gå bra och bli en fantastisk helhet, säger Johan Holgersson.

Fler nyheter om

  • Paraply flyttar in!

    Under 2024 lanserar Paraply det redan framgångsrika konceptet ”The Pot” i Karlshamn på Östra Piren. Det blir en hybridarena i kon ...

  • Drömprojektet Saltsjöbaden!

    JSB har fått klartecken från Länsstyrelsen och kan påbörja projekteringen av lägenheter och restaurang på Karlshamns, kanske Blek ...

  • Blekinges första skybar har öppnat!

    Östra Piren som redan nu har restauranger, eventvåningar, kontor, konsertsalar, biografer, konferensrum och mycket mer har nu fåt ...