Ny fabrik ger upp till 400 nya jobb!

AfterlightImage 18

 

Ny fabrik ger upp till 400 nya jobb!

AfterlightImage 18

 

Ny fabrik ger upp till 400 nya jobb!

Upp till 400 nya jobb i Karlshamn inom fem år när en helt ny fabrik för komposittillverkning etableras i Karlshamn. Redan vid årskiftet 2024/2025 räknar man med att kunna flytta in i Stilleryd där totalt 65 000 kvadratmeter reserveras för den 25 ooo kvadratmeter stora industrilokalen.

Det är ett amerikanskt storföretag som vill satsa på europamarknaden med utgångspunkt i Sverige och Karlshamn som kommer presenteras med namn senare under 2023. Fabriken kommer tillverka produkter med kompositmaterial som importeras från USA och som är till 60% är återvunnet.

Hela processen från första kontakt fram till markanvisningsavtalet tog ungefär en och en halv månad. Och många kryss på etableringsönskelistan kunde checkas av på den här i Karlshamn.
– Vi har varit runt och kolla på flera platser men föll för Karlshamn. Dels finns en himla bra infrastruktur med både hamn, järnväg och motorväg som underlättar logistiken. Dels är Campus Karlshamn också intressant utifrån ett forsknings- och utbildningsperspektiv. Sen har vi också fått otroligt bra uppbackning från både näringslivsenheten och kommunen, berättar Anders Hagert på Paradigma Europé Development AB som företräder den amerikanska aktören.

Stillerydsområdet fortsätter vara under aktiv utveckling och satsningen på investeringsfrämjande via mer mark, fler detaljplaner och utökade dialoger har bevisligen haft effekt, menar Mathias Wijk som är etableringschef på Karlshamns kommun.

– Att Karlshamn är så pass attraktivt ute i Europa är något vi både ska vara stolta över och som vi måste prata mer om. Det här är häftigt för Karlshamn och för hela Blekinge och kommer förmodligen dra med sig fler spännande etableringar framöver.

etableringsbild stilleryd

Översiktsbild på området i Stilleryd

Fler nyheter om

  • Mingel för Östra Pirens hyresgäster

    Strålande sol, mat och mingel när alla blivande hyresgäster på Östra Piren träffades för en afterwork i Näsviken. Karlshamnsfasti ...

  • Fina hus på fina platser, helt enkelt!

    Stadsbyggnadspriserna samlas på hög hos lokala byggbolaget PMB som med sina byggnader, ofta i samarbete med välkände arkitekten T ...

  • 3 F i kreatörer på Studio Halda!

    Studio Halda är numera samlingsplats för fotografen Cecilia Jägenmark, formgivaren Linda Åkesson och filmaren Anton Frej. Nu ger ...