Paraply flyttar in!

w-idamaria-utvald2

 

Paraply flyttar in!

w-idamaria-utvald2

 

Paraply flyttar in!

Under 2024 lanserar Paraply det redan framgångsrika konceptet ”The Pot” i Karlshamn på Östra Piren. Det blir en hybridarena i konsertsalen med flexibla ytor och en kapacitet om 330 sittplatser samt en co-workingmiljö med öppna aktivitetsytor, café, samt olika rum och studios.
Vi har träffat Ida-Maria Rigoll som ansvarar för The Pot Karlshamn!

Hej Ida-Maria. Du har under de senaste åren arbetat både på Mörrums kronolaxfiske, Ikea och Eriksberg. Nu ska du ansvara för Paraplys satsning på The Pot i Karlshamn. Hur känns det?

– Man måste ta chanserna när de kommer! Det är en ynnest att få ha verkat i så många fina företag. Nu tar jag med mig både erfarenheterna och alla härliga människor jag fått äran att knyta an med. Det är få förunnat. Nu känns det som fyrverkerier och en varm kram samtidigt att vara en del av Paraplyfamiljen. Att få jobba i Karlshamn och att vara där det händer, utveckla och utvecklas, att vara del i en positiv framåtlutad kontext är det jag eftersträvar hela tiden.

Vi har faktiskt också flyttat hela familjen till Karlshamn, Asarum närmare bestämt. Det är en stor omställning även det, men redan nu efter ett halvår märker vi av en helt annan livskvalité och jag måste nypa mig lite i armen. Allt har fallit bra på plats! Tänk vad bra allt kan bli om man bara vågar och chansar ibland!

w-ida-maria-sv

Ida-Maria i karmen till ett av kontoren i The Hub

Vad menas med konceptet The Pot?

– Med The Pot menas att vi tar alla bra idéer och kokar ner det i en gryta. Här är alla tankar och idéer välkomna, allt som gynnar ett bättre livsklimat i allmänhet och Blekinge i synnerhet och som möter en värld i ständig rörelse.

The Pot är ditt vardagsrum, din arbetsplats och din inspirationskälla med oändliga möjligheter där våra fysiska och digitala världar möts. Det är en mötesplats med kraften i kreativitet och samhörighet. The Pot är ett bevis på att storstaden finns här också. Saknas något? Ja, då skapar vi det, tillsammans!

”Framtiden är ett verb – och börjar man förstå det har man två alternativ: Antingen gör man ingenting och åker med i passagerarsätet när någon annan skapar framtiden. Eller så kavlar man upp ärmarna och gör något. Och vi behöver fler människor som är med och skapar framtiden.”

Detta är ett citat från Tobias Degsell, expert på kreativitet och innovation, som jag gillar väldigt mycket.

Vad är det för miljöer som Paraply kommer ansvara för i Karlshamn?
– Vi kommer ha en stor yta på plan fyra med co-working och kontorsplatser, open spaces och loungeytor, allt för att kreativiteten ska få utrymme. Sen kommer vi också hantera den sk. konsertsalen som blir en multiarena på våning 3 med plats för upp till 330 sittande gäster. En helt ny, högteknologisk och fullutrustad eventsal där bara fantasin sätter gränser för vilka upplevelser vi kan skapa.

Östra Piren är helt klart möjligheternas hus. Vi har såklart dialoger och upparbetat samarbete med flera andra av de aktörer som redan finns i huset, där vi kommer kunna utföra magi tillsammans. Mat, dryck och möten förenar!

w-coworking

Ännu är det lite av en byggarbetsplats. Till höger glasvägg ut mot huvudtrappan som leder till bland annat konsertsalen. Till vänster fönster in mot staden, ån och fabriken.

coworking-skiss5

Samma yta som ovan i en idéskiss. Till höger isolerade boxar för koncenterat arbete eller digitala möten.

Många är nyfikna vad som kommer hända i konsertsalen, den som ni kallar Keynote?
– Med 330 sittplatser samt flexibla biytor runtom med restaurang, biografer och mötesrum för olika upplevelser, är satsningen designad och utrustad för att vara södra Sveriges mest omfattande och teknologiskt avancerade forum för konserter, föreläsningar, workshops, mässor och mycket mer. Det unika läget blir en ny hubb mitt i Blekinge, med likvärdigt avstånd till Kristianstad, Växjö och Kalmar, samt närhet till Köpenhamn och Malmö via tåg, E22, Ronneby flygplats och båtlinjer till Polen från Karlskrona, positionerar arenan som en naturlig mötespunkt för både lokal och internationell publik. Det finns inget liknande på 15 mils avstånd.

Vi vill göra denna arena dels till en nod för kulturella och professionella sammanhang, men också en katalysator för kompetensförsörjning och tillväxt i regionen. En upplevelserik stad, rik på kultur och möten mellan människor, är avgörande för att locka och behålla talang, samt främja innovation och samarbete över branschgränserna. Det är redan artister, föreläsningar, konserter, event uppbokade i arenan. Stay tuned i våra kanaler för att ta del av allt spännande som kommer ske framöver.

Nedan: Skisser och planritning över multiarenan Keynote

– På fjärde våningen på Piren hittar du vår magiska co-workingarena. Här samlas människor som vill bygga broar mellan Blekinge och världen. En yta som kommer att husera människor från blandade branscher och yrken som trivs med att jobba i en miljö som är i ständig rörelse. Här finns möjlighet till egna kontorsrum (mörklila) med fasta skrivbordsplatser i vår co-workingdel (grön), samt generösa loungeytor, gemensamt kök, bokningsbara telefonbås och mötesrum, raketsnabbt wifi, kontorsservice, kaffe, konst och grym feeling (ljuslila). Konferensrum (orange) samt öppen lounge/matsal med telefon/tystabås (rosa).
Behöver du ett mötesrum bokar du det i vår egen app, enkelt och smidigt.


Skissen visar hela The Hub med kontor, co-working, lounge/kök, konferensrum, toaletter och förvaringsrum samt matsal och lounger. Det gula området är glasat torn med fantastisk utsikt in mot stan och vattnet.

coworking

Skiss över The Hub

coworking-skiss2

Vy in mot kontorsplatserna

coworking-skiss4

Loungeområde

coworking-skiss3

Gemensamt kök och bakom det en flexibel sittrappa med ljusinläpp som kan användas för möten eller kanske som en liten scen.

Vad innebär den här satsningen för Karlshamn, tror du?

Min känsla är att hela Karlshamn är väldigt dynamiskt just nu. Det liksom bubblar, inte bara på piren utan i mycket annat också. Jag tror att satsningar som den på Östra Piren är helt avgörande om man som stad ska lyckas attrahera människor och vara ett lockande alternativ för sitt val av boende, arbete och liv. Sen är kapaciteten i huset också helt unik med olika aktörer som tillsammans skapar en ny och kreativ helhet.

Satsningen kommer öka Karlshamns och Blekinges attraktivitet som destination och därmed bidra till stadens ekonomiska utveckling genom ökade intäkter för exempelvis boende, shopping och restaurangbesök. Men den kommer även att berika stadens kulturella landskap och erbjuda en ny arena för möten mellan människor, idéer och erfarenheter.

w-idamaria-ny

Ida-Maria Rigoll, ansvarig för The Pot Karlshamn

Till sist, vad ser du fram emot mest i ditt nya jobb och etableringen i Karlshamn?
Jag ser fram emot att tillsammans med andra placera Karlshamn på kartan som den absolut bästa mötesplatsen i regionen, oavsett om du är ute efter oförglömliga upplevelser, spännande events, häftiga spelningar eller bara vill ha en inspirerande arbetsplats att gå till. Jag ser fram emot att jobba i ett bolag där vi inte bara följer utvecklingen, vi skapar den!

Jag ser också fram emot att skapa ett hållbart liv för en lång framtid i Karlshamn för hela min familj. För det är många olika komponenter som ska lira ihop för det ska funka och för att livet ska gå ihop.

Fler nyheter om

  • Drömprojektet Saltsjöbaden!

    JSB har fått klartecken från Länsstyrelsen och kan påbörja projekteringen av lägenheter och restaurang på Karlshamns, kanske Blek ...

  • Blekinges första skybar har öppnat!

    Östra Piren som redan nu har restauranger, eventvåningar, kontor, konsertsalar, biografer, konferensrum och mycket mer har nu fåt ...

  • Campingkungen i Kollevik

    Kolleviks campingby är ett semesterparadis som varje år lockar tiotusentals gäster som får upp ögonen för Karlshamn och starkt bi ...