Salt Studio har öppnat!

w-sagasofie+alexandra

 

Salt Studio har öppnat!

w-sagasofie+alexandra

 

Salt Studio har öppnat!

Saga-Sofie Mattsson och Alexandra Lindgren hade länge drömt om att gör något eget. Efter en visning, några möten, en entusiastisk hyresvärd samt med stora planer för framtiden har nu har Östra Pirens första frisörsalong Salt Studio äntligen slagit upp sina dörrar.

– Vi vill skapa en helhetssalong, inte bara för hår utan också för hud och massage. En oas på bästa läget i stan i Karlshamns nyaste stadsdel.

Saga-Sofie Mattsson och Alexandra Lindgren slet hårt helgen före öppningen den 11 december för att få allt på plats. När de fick tillgång till lokalen var den tom, nu är det mesta på plats.

Arbetat ihop har duon gjort under snart åtta år, tidigare på salonger som Rubb & Stubb och Studio Trend.
– Vi hade länge pratat om att göra något eget. När jag flyttade tillbaka från Göteborg kände jag att det var dags att ta tag i det, berättar Saga-Sofie.

w-salong

Inblick i den havsnära salongen

Så hon pratade ihop sig med Alexandra och kollade på de lokaler som fanns lediga i stan. När de gick på visning på Östra Piren var det som att allt föll på plats.
– Klart att det ska vara havsutsikt! Det är ju det Karlshamns står för!

Så de bokade in ett möte med Karlshamnsfastigheter och pitchade sin idé.
– De blev supertaggade. De tog in sin arkitekt och vi fick hjälp att rita upp lokalen och på den vägen är det. Vi skrev på papper för 138 underbara kvadrat här.

w-sagasofie+kund

En salongens allra första kunder

Nu vill man utveckla verksamheten och skapa en helhetssalong med en lugn och lyxig känsla.
– En oas på bästa läget i stan du både kan få hårvård, hudvård och massage. Vi har en autoriserad hud- och spaterapeut som startar i januari. Vi har plats för ser frisörer och kommer fylla det succesivt så vi får ett bra team runt oss, berättar Saga-Sofie.

Att finnas i en miljö med så många företag runtom sig tror de bara är en stor fördel.
– Vi tror verkligen att företagen här kommer uppskatta möjligheten att kunna boka en massage eller en behandling. Det där lilla extra som gör arbetsmiljön värdefull. Att få komma undan en stund. Det är svårt att stressa med havet här utanför. Man kan äta sin lunch på restaurangen och smita iväg för en massage eller frisörbesök. Unna sig den stunden.

w-salongvy

Hårtvättstationer

Läget nära stadskärnan med gott om parkeringar och kollektivtrafik som stannar är ännu en stor fördel.
– Allt behöver inte vara mitt i stan. Det är lätt att komma hit.

En riktig invigning väntar under våren när även utemiljön är mera på plats och fler företag kunnat flytta in.
– Sen ser vi stora möjligheter att koppla ihop oss med andra event som görs här på piren. Vi vill också göra tjej- och inspirationskvällar. Alla är varmt välkomna till oss, avslutar Saga-Sofie och Alexandra.

w-salong2

Välkomnande entré

Fler nyheter om

  • Drömprojektet Saltsjöbaden!

    JSB har fått klartecken från Länsstyrelsen och kan påbörja projekteringen av lägenheter och restaurang på Karlshamns, kanske Blek ...

  • Blekinges första skybar har öppnat!

    Östra Piren som redan nu har restauranger, eventvåningar, kontor, konsertsalar, biografer, konferensrum och mycket mer har nu fåt ...

  • Campingkungen i Kollevik

    Kolleviks campingby är ett semesterparadis som varje år lockar tiotusentals gäster som får upp ögonen för Karlshamn och starkt bi ...