Pampig invigning av Mörrums nya skola

skolanallabarn

 

Pampig invigning av Mörrums nya skola

skolanallabarn

 

Pampig invigning av Mörrums nya skola

Idag den 17 augusti invigdes Mörrums nya skola med pompa och ståt, sång, musik och dans! Surikaterna Ugge och Goja kom infarande i veteranbil och klippte efter några mindre tal invigningsbandet till stort jubel. Därefter marscherade förväntansfulla barn in på röda mattan till sina respektive hemvister och påbörjade ett nytt läsår i fantastiska lokaler.

Mörrums nya skola är en pedagogisk, trygg och inspirerande plats i barnens skala som är den enda av sitt slag i landet, designad av FOJAB som en grundskola för 550 elever i årskurs F-6. Byggprojektledare William Lavesson från Karlshamns kommun var märkbart stolt.
– Det är såklart jätteroligt idag. Vi har ju lyckats bygga det klart och hålla vår budget trots prisökningar som skett, under en påfrestande pandemi och med krig i Europa.

I skolan kommer det finnas totalt 21 klassrum. I en etta har klasserna varsitt klassrum och en gemensam hemmazon och där mellan kan man röra sig fritt. Men i och med att alla hemvister har egna ingångar blir det ju inget genomfartspring i hemmazonerna.

– Vi har verkligen byggt för barnen och inte för de vuxna och det är fint. Vi har tagit in deras perspektiv och anpassat skolan till deras skala och behov, berättar William.

Reaktionerna är väldigt positiva från alla inblandade, menar han.
– Det är en modern skola, en framtidens skola. Man har verkligen tänkt till med flödena invändigt för att skapa trygghet för eleverna. Som elev har man sin egen hemvist och man går inte igenom någon annans. Går man sedan en trappa upp når man de gemensamma lokalerna. Det har också lagts mycket arbete på akustiken inne i klassrummen så man inte blir trött i öronen.
Marco Gustafsson, centerpolitiker på plats kunde inte hjälpa att bli lite nostalgisk.
– Jag var här på besök med min första skollärarinna som jag hade mellan första och tredje klass. Både hon och jag var lyriska över denna nytänkande och fantastiska anläggning som alla Mörrumselever nu för börja i. Det är en fantastisk satsning för byn. Jag hört hört flera föräldrar med barn på andra ställen som undrar om de kan få börja här istället. Det är ett positivt tecken på att det här är en kanonsatsning.

Fler nyheter om

  • Vi älskar Karlshamn!

    Den lilla staden med närheten till havet och naturen, i kombination med den intressanta utbildningen på Campus Karlshamn lockade S ...

  • Offentlig hearing om Campus Karlshamn

    I två decennier har utbildningarna på Campus Karlshamn levererat nya företag och innovationer. Den unika campuskulturen har utveck ...

  • Campus Karlshamn skapar viktig utveckling!

    Utbildningarna på Campus Karlshamn har generat många nya företag och nya invånare genom åren. Studenter, till största delen utifrå ...