Atle: Karlshamn behöver vara attraktivt!

atle-webben

 

Atle: Karlshamn behöver vara attraktivt!

atle-webben

 

Atle: Karlshamn behöver vara attraktivt!

”Castell Media var ett av de första företagen in på NetPort Science Park och där jobbade jag. Sen har fler företag framgångsrikt vuxit fram i den här miljön. Nu byggs nästa etapp och om vi tvekar kommer även andra tveka. Det är en ganska naturlig reaktion. Allt som inte utvecklas kommer att avvecklas. Den här platsen på Östra Piren är unikt placerad och företagen får verkligen förutsättningar att växa här.”


Atle Andersen är nybliven VD för Karlshamnsföretaget Kubicom. Ursprungligen kommer han från Norge men han har arbetat i Karlshamn under 20 år och bott här i 10!
– Jag är väldigt förtjust i Karlshamn. Vi bor i Matvik nära havet i det som tidigare varit ett stenbrott. Som norrman kan jag verkligen förstå lockelsen med att kunna klättra på bergen. Därför är min dröm också att Sternö Sjöstad med sina 25 meter höga bergsväggar realiseras snart. Det är en sanslöst vacker miljö och helt unik! Det skulle verkligen sätta Karlshamn på kartan. Jag skulle också gärna se en bro över till Kastellet, om jag får drömma fritt, berättar Atle.

Företaget Kubicom utvecklar ett verktyg som används av byggbranschen. Det är en oberoende maskin och transportmäklare som på ett smart sätt hanterar inköp, genomförande och uppföljning från alla marknadens aktörer och samlar det på ett ställe. Företaget finns just nu på tre orter. I Karlshamn, Stockholm och Malmö.
– Man kan förklara det som att det idag är en smart app som digitaliserar och effektiviserar flöden som tidigare gjort manuellt. Du kan med appen hantera bl a inköp och rapportering för både dina egna anställda och inhyrda underentreprenörer.

Fem personer är anställda i roller som rör utveckling och marknadsföring.
– Vi är i högsta grad ett kunskapsföretag och vi behöver processpersoner. Alltså personer med hög utbildning som kan tänka digitalisering. Att vi har BTH i Blekinge och i Karlshamn är viktigt eftersom det blir enklare att få tag på den kompetens vi behöver. Men det är också viktigt för oss att kunna rekrytera utanför regionen. Därför behöver Karlshamn vara attraktivt. Vi vill inte behöva flytta företaget för att vi inte kan få tag i den kompetens vi saknar.

Att ha kontoret på NetPort Science Park är viktigt, menar Atle. Han beskriver miljön som en kreativ mötesplats för kunskaps- och tjänsteföretag.
– Castell Media var ett av de första företagen in på NetPort Science Park och där jobbade jag. Sen har fler företag framgångsrikt vuxit fram i den här miljön. Nu byggs nästa etapp och om vi tvekar kommer även andra tveka. Det är en ganska naturlig reaktion. Allt som inte utvecklas kommer att avvecklas. Den här platsen på Östra Piren är unikt placerad och företagen får verkligen förutsättningar att växa här.

Text: Anna Deutgen
Foto: Privat Atle Andersen

Fler nyheter om

  • Drömprojektet Saltsjöbaden!

    JSB har fått klartecken från Länsstyrelsen och kan påbörja projekteringen av lägenheter och restaurang på Karlshamns, kanske Blek ...

  • Blekinges första skybar har öppnat!

    Östra Piren som redan nu har restauranger, eventvåningar, kontor, konsertsalar, biografer, konferensrum och mycket mer har nu fåt ...

  • Campingkungen i Kollevik

    Kolleviks campingby är ett semesterparadis som varje år lockar tiotusentals gäster som får upp ögonen för Karlshamn och starkt bi ...