Ett positivt Karlshamn

w-kullerstensbacken

 

Ett positivt Karlshamn

w-kullerstensbacken

 

Ett positivt Karlshamn

19 företagare har gått ihop och skrivit följande insändare. Gilla Karlshamn håller självklart med. Vi är sedan länge övertygade om att en positiv attityd har bäst förutsättningar att skapa utveckling.

Vi har alla ett ansvar över den bild som sprids av Karlshamn, både innanför och utanför kommunens gränser. Det går inte alltid att skylla på andra, utan vi måste alla ta ett mer eller mindre ansvar och bidra. Styrande politiker, opposition, företagare och medborgare. Det gäller alla.

Vi ser Karlshamn som en stad något utöver det vanliga. Vi har ett brett företagande med många framgångsrika företag inom olika branscher. Teknik, industri, livsmedel och besöksnäring för att nämna några. Listan kan göras lång med våra fördelar kopplat till havet, skärgården, närheten till Europa, friluftslivet, vår levande landsbygd, föreningslivet med mera. När vi verkställer Stärnö Sjöstad blir vi unika. Nya stadsdelen ihop med BTH och Netport Science Park kommer att göra Karlshamn ännu mer attraktivt och konkurrenskraftigt.

Karlshamn var årets tillväxtkommun, årets idrottskommun och årets skolkommun i länet 2020. Vi måste prata mer om och tillsammans marknadsföra Karlshamn.

Ett hållbart företagande i Karlshamn och hela Blekinge ökar möjligheten för välmående i samhället och ger medborgaren möjlighet att leva det goda livet. Samhällsnytta, i form av arbetstillfällen, tillväxt, tillgång till varor och tjänster, integration och minskat utanförskap, bidrar till välmående, mer skatteintäkter och ett ökat välstånd. Vi upplever att näringslivsfrågorna får stort fokus i kommunen i dag. Det finns en lyhördhet och tillsammans jobbar vi proaktivt för att stärka vårt lokala företagsklimat ytterligare.

Karlshamn står inför utmaningar precis som andra kommuner gör, det blundar vi inte för. Men ibland handlar det också om vilka glasögon vi som medborgare och företagare väljer att ha på oss. Vi vill bidra och ta ansvar för att sprida den positiva bild av Karlshamn som vår stad faktiskt förtjänar.

Vi har ett bra samarbete mellan kommun och näringsliv. Det är viktigt att framhålla för att få fler företag att vilja etablera sig här, få fler människor att vilja bosätta sig här och för att locka fler besökare till Karlshamn.

Fler företag och fler bostäder är en viktig förutsättning för tillväxt. Bidrar inte alla till att nå dit skjuter vi oss själva i foten.

Vi har en fin arena med goda förutsättningar för utveckling. Vi har både ett bra livsklimat och ett bra företagsklimat. Vi är lyckligt lottade och ser fram emot att fler inflyttare och fler som vill etablera sig här ska få samma möjligheter som vi har.

Jessica Holmström, Techmedico AB
Anna Lindqvist, Börjessons Bil
Pether Fredholm, JSB Construction AB
Malin Hofflander, Hofflander Company AB/Cenceo
Jonas Persson, Evomatic
Tina Ivarsson, Hönshuset Blekinge AB
Johan Ahlberg, Ahlberg Bil
Ing-Marie Lange, Begravningsbyrån Ing-Marie i Asarum
Jacob Berg, Restaurang Kronolaxen
Carina Falck
Therese Enckell Svensson, Enckell Konsult AB
Lasse Nilsson, Möbelform i Blekinge AB
Fredrik Hermansson, Hermanssonbolagen
Ninna Edvardsson, Go Happi
Johan Holgersson, Best Western
Karin Olsson, Solsidan Marin
Peter Nilsson, J N von Bergen & Son
Mikael Carlsson, Dahla Gardiner
Dan-Magnus Svensson Brygghus 19 One Nine Spirits

Fler nyheter om

  • Karlshamn växer!

    Nu skapas plats för fler företag & människor att trivas & utvecklas i Karlshamn. Vi konstaterar att 2020-talet kommer föra ...

  • 2000 positiva nyheter!

    Hurra! Idag den 5 oktober 2018 uppmärksammade och delade vi vår 2000:e positiva nyheten om Karlshamn. I verkligheten är det nog fa ...

  • Robin bjuder de äldre på nybakat

    Rockos Bageri på Ronnebygatan bakar allting själv från grunden och det som inte säljs under dagen i affären delar han ut på äldreb ...