Tobias från Mörrum gör världssuccé!

 

Tobias från Mörrum gör världssuccé!

 

Tobias från Mörrum gör världssuccé!

Tillsammans med sångerskan Stina Wäpping och kamraten Michel ”Rocwell” Flygare gör nu 32–årige Tobias Jimson från Karlshamn kometkarriär världen över med bandet Nonono. Deras singel Pumpin’ blood har spelats flitigt på P3 och just nu befinner sig Tobias på turné i USA.


–  Bandet var ett hobbyprojekt från början, menar Tobias Jimson. Med Nonono ville få utlopp för våra egna idéer, säger han.

nonono4Egentligen vara det bara idrott hemma i Karlshamn som gällde före gymnasiet. Men sedan fann han hip­hopen och blev, under namnet Astma, en aktad producent och låtskrivare åt artister som Petter, Organism 12, Ison & Fille och Linda Sundblad.

När Gilla Karlshamn får tag i Tobias är bandet i USA igen och turnérar.
– Just nu är vi ute på en 6-veckors turné runtom i hela landet och har även några spelningar i Kanada. Sen är vi lediga 3-4 dagar innan vi börjar en ny runda. Vi måste flyga runt eftersom vi har  ett sånt tajt schema och gör 3 akustiska gig i 3 städer varje dag på olika radiostationer.

Karlshamn verkar vara en bra grogrund för nya popartister.
Om två veckor släpper Olle Blomström från Karlshamn sitt debutalbum under namnet Far­åker. Han spås en lysande framtid, enligt såväl branschfolk som musikjournalister. Och sedan några år tillbaka gör Johan Schuster från Asarum internationell superkarriär som låtskrivare under namnet Shellback. Och så får vi inte glömma Robert Svensson, känd från Mixtapes & Cellmates, men numera soloartist.

Varför exporterar Karlshamn så många lovande poptalanger?
–  Det kan vara tillfälligheter, men vi har bra musikskolor i Karlshamn. Det handlar om allt från Studiefrämjandet till Musikforum, Äggstockfestivalen och este­tiska programmet på Väggaskolan. Men i grund och botten är allt en mix av talang, tur och tillfälligheter, säger Tobias.

Tobias bor sedan 11 år tillbaka i Stockholm men längtar ofta hem till Karlshamn.
– Jag gillar överlag lugnet och somrarna i Karlshamn. Annars längtar jag ofta hem till mor och far i Mörrum, farmor/farfar, mormor/morfar, kusiner och släkt som bor kvar där, det är det jag saknar mest med att flyttat från stan.

Källa: BLT + intervju

Fler nyheter om

  • Ett positivt Karlshamn

    19 företagare har gått ihop och skrivit följande insändare. Gilla Karlshamn håller självklart med. Vi är sedan länge övertygade om ...

  • Karlshamn växer!

    Nu skapas plats för fler företag & människor att trivas & utvecklas i Karlshamn. Vi konstaterar att 2020-talet kommer föra ...

  • 2000 positiva nyheter!

    Hurra! Idag den 5 oktober 2018 uppmärksammade och delade vi vår 2000:e positiva nyheten om Karlshamn. I verkligheten är det nog fa ...