Melissa listar novembernjut i Karlshamn!

melissalistar

 

Melissa listar novembernjut i Karlshamn!

melissalistar

 

Melissa listar novembernjut i Karlshamn!

Se inte november som att allt är grått och inställt – se istället allt du kan lägga tid och energi på. November är en perfekt månad för att lära dig något nytt, återhämta dig eller ladda inför julen!

 

Melissa Karlsson bor i Karlshamn och arbetar som communication manager på edtechföretaget Skolon. Hon är dessutom okrönt drottning på listor och närmar sig snart 600 punkter i sin lista över livets alla ljusglimtar. Det är svårt att inte bli smittad av hennes entusiasm. Vi tror helt enkelt att alla behöver en Melissa i sina liv. Håll till godo!

1. Utmana dig själv

Vad är gratis, uppfriskande och nyttigt för både kroppen och knoppen? Kallbad i havet, såklart! Medtag varm mössa, ditt mod och, givetvis, en glad badkompis. Garanterat trängselfritt och en fantastisk känsla efteråt!

2. Njut av barr & blad

Klä dig lager-på-lager och packa ned frukost/lunch för en förmiddag i skogen. Testa en ny led eller stig och samla trattkantareller på vägen. En frisk promenad ger massor med ny energi. Avsluta med att lägga dig i en skogshängmatta och njut av en bok och/eller naturens underbara ljud. Skogs-spa när det är som bäst.

3. Testa något nytt & hitta en ny hobby

Padel, pistolskytte eller är det dags att testa mormors gamla symaskin? Eller att lära dig göra den perfekta bearnaisen? Det finns mängder med tutorials om du söker på youtube. Det är aldrig för sent att lära dig något nytt – och bästa tiden för det är nu.

4. Mer än bara en bokhandel

Vad sägs om brädspelskväll? Testa akvarellmålning? Aktivera hjärnan med ett 2000-bitarspussel? Posta ett handskrivet brev till någon som behöver extra omtanke? Fastna i en riktig bladvändare? I Lundins bokhandel finns betydligt mer än bara böcker!

5. Digitalfika

Boka in några tider varje vecka när du träffar vänner och familj för en digital fika. Eller varför inte en peppig quizkamp i Kahoot med kollegorna? Samtal med de man tycker om är ett sätt att lindra både ensamhet och frustration. Vi möter den här pandemin bäst tillsammans på avstånd och det gäller att göra det bästa av det.

Andra novemberaktiviteter

Anordna en odigital eller digital provning av choklad, frukt eller dryck, skräpplockardag i naturen kombinerat med stegräknartävling, laga en trerätters hemma med tre helt nya rätter, preppa julbaket, ta en sociala medier-paus och se hur det känns, tapetsera eller måla om någonstans, lyxa till det med hemma-spa, handla fem varor du aldrig tidigare köpt i en matbutik och gör något av dem, filmmaraton med ett tema, gå in i en affär du inte tidigare besökt i stan, överraska någon med ett blombud, gör allting iförd pyjamas en hel dag, lista ned ALLT du skulle vilja lära dig och sist, men inte minst, köp hem en av varje sort lösgodis ur Hemmakvälls sortiment – prova alla och betygsätt. Novembernjut!

Fler nyheter om

  • Drömprojektet Saltsjöbaden!

    JSB har fått klartecken från Länsstyrelsen och kan påbörja projekteringen av lägenheter och restaurang på Karlshamns, kanske Blek ...

  • Marita och Moa vann Karlshamnsupplevelsen

    Marita Martinsson i Karlshamn var en av dem som tog chansen och skickade ett vykort via Gilla Karlshamn i samband med ”Alla Längt ...

  • Vem längtar du efter?

    Låt oss skicka ett fint vykort till någon du saknar utan kostnad! Vill du skicka ett meddelande till någon du saknar här i Karlsh ...