Anna & Mia till final i P4 Nästa!

vinnare

 

Anna & Mia till final i P4 Nästa!

vinnare

 

Anna & Mia till final i P4 Nästa!

Anna Melander och Mia Moilanen i duon A.M. från Karlshamn är årets vinnare av P4 Nästa i Blekinge. Blekingefinalen ägde rum den 3 juni. Nu kommer en jury välja ut de 8 bidrag som får tävla i Sverigefinalen!

Vi passade på att ställa lite frågor till dem.

Foto: Kalle Kovács/Sveriges Radio

Hallå där! Ni vann Blekingefinalen. Hur känns det nu såhär någon vecka efter?
– Nu har det landat ordentligt. Det känns väldigt fint att fått den fina bekräftelsen att vinna P4 Nästa i Blekinge. Vi kämpar så himla hårt att verkligen försöka få göra det vi älskar. Så det känns ofattbart fint!

Var ni nervösa?
– Mia, du var var väl mest nervös? Men nervösa blir vi alltid. Speciellt när man ska prestera så bra man kan på 3 minuter.

Berätta om låten ni tävlade med?
– Den handlar om olika relationer genom åren. I detta fall är det nästan en liten ursäkt till de fina vänner/relationer som kanske blivit åsidosatta. Ibland skiljer sig vägarna och då kan de olika parterna se på situationen på olika sätt. Speciellt i vårt liv där musiken/teatern är en stor del och inträffar tyvärr samtidigt som andra stora händelser. Tyvärr har vi missat en och annan födelsedagsfest, dop eller student. Det är sådant som är väldigt beklagligt. Denna låten handlar just om de!

Vad har ni fått för reaktioner så här långt?
– Jättefina reaktioner. Det är många som gratulerar fortfarande och det känns så himla fint och tacksamt. Jag, Mia, fick så många fina hälsningar och kramar under Sweden rock!

Anna, du ingick ju i en annan duo förra året och vann även då!
– Ja, förra året tävlade jag med Lukas Wägbo ifrån Sölvesborg med låten ”Vi kommer aldrig bli nåt stort”
Väl uppe i Västervik på riksfinalen blev vi väldigt väl omhändertagna och hela produktionen kändes väldigt påkostad och proffsig så dit hoppas jag verkligen att jag och Mia får en chans att ta oss, hade varit så fint att få uppleva det tillsammans.

Ni är ju välkända musik- och teaterprofiler i Blekinge båda två och har jobbat i flera konstellationer tidigare, bl.a i Verateatern. Hur startade samarbetet som blev A.M?
– Vi kände vi älskar att jobba ihop. Speciellt insåg vi det förra sommaren när vi jobbade tight från morgon till kväll och löste alla problem smidigt inom jobbet som showartister. Sen när vi började skriva egna låtar ihop kände vi! JAAAA, det här vill vi!

Vad händer nu i tävlingen?
– Nu håller vi mest tummar och tår att vi verkligen blir en av de 8 finalister som väljs ut av en jury. Fram tills dess vågar vi inte ens gissa eller planera.

Kommer ni släppa mer musik snart?
– Vi har en hel del låtar färdiga, så direkt när tiden finnes så hoppar vi in i studion!

Var kan man lyssna på era låtar och ser er uppträda framöver?
– På Spotify/Apple Music/iTunes och andra ställen kan ni hitta två av våra låtar. Sedan har vi en hel del spelningar runtomkring i länet. Om man vill hålla koll så är det bara att följa oss på Instagram eller Facebook! Där brukar vi uppdatera spelningar och likande.
Det stora är nog torsdagen på Östersjöfestivalen eftersom vi inleder Bryggfesten nere på Östra Piren den dagen.

Tack för intervjun och stort lycka till med riksfinalen! Vi hejar på er!
Tack snälla och nu får vi verkligen hålla tummar och tår som sagt att vi får representera Blekinge i Riksfinalen.

Fler nyheter om

  • En skattkammare för böcker

    Brahe Media Antikvariat ligger granne med tennishallen på Hunnemaravägen 1. Där inne, med utsikt över Österslättskolans gräsplan ...

  • Traditionsenlig Vårkonsert med Karlshamns Musiksällskap!

    Lördagen den 20 april är det dags för Sveriges förmodligen äldsta orkesterförening att bjuda in till sin årliga vårkonsert. Karls ...

  • Rakt in på P3’s spellista!

    Clara Rudelius, känd under artistnamnet de clair har med sin senaste singel The man tagit sig rakt in på P3's spellistor. Karlsha ...