Antons hjärta slår i baktakt!

antondahlrot4

 

Antons hjärta slår i baktakt!

antondahlrot4

 

Antons hjärta slår i baktakt!

Anton Dahlrot är 27 år gammal och växte upp i centrala Karlshamn i en musikalisk familj. Via musikskola, trumlektioner, teatersmedjan och Väggagymnasiets estetiska program hittade han till slut hem musikaliskt.
– Musik har alltid spelat en stor roll i mitt liv men det var först när min bror Hannes spelade upp Peter Tosh som jag förstod att det var reggae jag ville hålla på med, berättar Anton.

antondahlrot3

Nu är sången hans huvudinstrument och han gör reggae/dancehall på svenska under namnet Antonio D. Sedan några år tillbaka bor han i Malmö och har precis påbörjat en musikutbildning på folkhögskolan Spinneriet med välkända Promoe som en av lärarna.

2013 deltog Antonio D i företaget Returpacks tävling tillsammans med artisterna O-hund och Third Eye.
– Vi var i studion och spelade in annat material och fick tid över på kvällen. Vi började lyssna, tyckte det var ett roligt beat och fick lite feeling. Så vi började skriva och spela in och före kvällen var över hade vi spelat in Pantman Anthem och anmält oss på webbsidan.
Låten vann tävlingen och de fick möjlighet att spela in en video med sin pantameralåt vilket ledde till en hel del exponering och uppmärksamhet.

Anton är medlem i reggaekollektivet Lide Najs som är ett 11-mannaband med fem olika frontmän: Antonio D, O-Hund, Tredje Ögat, Ante och Toviga Love. Tillsammans blandar de reggae med hiphop, raggamuffin och dancehall. Han har också en grupp tillsammans med O-Hund, Tredje Ögat och Sabotage som heter Djungeln. Djungeln levererar allt från reggae till hiphop och dancehall där liveshowerna backas upp av en DJ.

Efter en resa till Jamaica föddes planerna på en EP. Ganska snabbt så blev arbetsnamnet ”Från Karlshamn till Kingston och nu jobbar Anton i inspelningsstudion tillsammans med producenten Dani Prod från Helsingborg.
– Ep’n kommer bara innehålla egenskrivet material och min dröm är så klart att komma till en nivå där jag kan försörja mig på musiken.

Första singeln ”Mitt hjärta” släpptes i mitten på augusti och videon har redan fått över 11000 spelningar på Youtube. En låt som med glimten i ögat berättar om reggaemusikens för- och nackdelar.
– Det var många av mina vänner som ställde upp och hjälpte till med att spela in videon under 3 dagar i somras.

(Låten finns även på Spotify)

När han åker hem till Karlshamn gillar han att hänga vid havet kring Näsviken eller på restaurang &VIN ute på Piren där han också spelat vid ett flertal tillfällen.
– Karlshamn är en jättefin sommarstad, avslutar Anton.

Fler nyheter om