Care of Night släpper tredje fullängdaren!

omslag-care-of-night

 

Care of Night släpper tredje fullängdaren!

omslag-care-of-night

 

Care of Night släpper tredje fullängdaren!

Melodiska rockbandet Care of Night med fyra medlemmar från Karlshamn har just släppt sitt tredje fullängdsalbum på ett av Europas största skivbolag. Recensionerna och lyssnartalen har redan överskridit alla förväntningar.

– Slår man ut alla olika recensioner vi fått hamnar vi på betyget 9/10. Det är vansinnigt roligt!

Care Of Night – ”Street Runner” – Official Music Video

Rockbandet Care of Night har sedan starten skapat sig framgångar långt utanför Sveriges gränser. Alla i bandet har starka band till Karlshamn. Fyra av medlemmarna växte upp i Karlshamns närområden och tre gick musikprogrammet på Väggaskolan. Gitarristen som går under smeknamnet ”ÖB” kommer däremot från Örebro.
– Vi har känt varandra i många olika konstellationer under många år. Via skolor, Karlshamns musikkår och andra orkestrar, semestrar och syskonskap. Linus och Niklas är bröder, berättar Victor Berg.

w-victor-berg

Victor Berg, klaviatur

Care of Night startade inte som ett Karlshamnsband utan tog sin början i Kalmar. Trummisen Linus Svensson fick ett samtal från gitarristen Jonathan Carlemar som undrade om han ville lira med ett nytt band. Han undrade om Linus kände någon sångare och han föreslog Calle Schönberg som tackade ja. Det var där och då den första sättningen av Care of Night bildades. Året var 2009.

– Calle och jag gick på Vägga ihop och hängde på Musikforum så jag visste att han var en bra sångare, berättar Linus.

En första EP släpptes 2013 och skivbolagen var inte sena med att höra av sig. Valet föll på AOR Heaven i Tyskland. Den första fullängdaren ”Connected” släpptes 2015 och fick ett varmt mottagande av både press, bolag och fans.

– Vi åkte och spelade på en festivalen Rockingham i England och allt kändes verkligen kanon. Men som med mycket annat kom livet emellan och dåvarande gitarristen Jonathan bestämde sig för att hoppa av. In kom istället ÖB, berättar Linus.

w-Linus

Linus Svensson, trummor

Ett andra fullängdsalbum, ”Love equals war” släpptes 2018 och intresset för bandet fortsatte att öka kontinuerligt trots en inaktiv period under pandemin.

Året därpå hoppade Niklas Svensson Nattfare in på bas och i samma veva hoppade dåvarande keyboardisten ut och ersattes av Victor Berg. Skivbolaget AOR Heaven las ner 2020 men två år senare inleddes en dialog med italienska Frontiers Music, ett av Europas största och bandet signade med dem istället.

Bandets tredje fullängdsalbum ”Reconnected” släpptes den 17 november i år.

– Förväntningarna inför det tredje albumet var skyhöga vilket var både kul och skrämmande. Så här ett par veckor efter releasen ser vi att lyckats hålla nivån med de tidigare plattorna. Recensionerna, hejaropen och lyssnartalen är fantastiska. Slår man ut alla olika recensioner vi fått hamnar vi på 9/10. Det är vansinnigt roligt, berättar Calle.

w-Calle

Calle Schönberg, sång

Care of Nights musik är klassiskt AOR melodisk rock med en modern touch. Inspirationskällorna är bland andra Toto, Journey, H.E.A.T, Airbourne och Night Ranger.

Låtarna har skrivits på olika sätt. På första plattan var Kristofer von Wachenfeldt drivande men alla i bandet var inblandade. På andra plattan jobbade Kristofer och ÖB mer ihop, men skrev också själva, eller med andra i bandets dåvarande sättning. På nya plattan ‘Reconnected’ så har Victor Berg och ÖB skrivit både individuellt och samarbetat.

– Melanie, Tonight eller Stay with Me från nya plattan skrevs i den gamla Commersen-redaktionen på Lotsgatan där jag hade mitt produktionsrum under 2021, berättar Victor.

Allting som någonsin har släppts med Care of Night har producerats av Stockholmsproducenten Erik Wigelius.

– Han är en vansinnigt begåvad och har skapat hela vårt sound, så vi ser honom som en sjätte bandmedlem, berättar Niklas.

w-niklas

Niklas Svensson Nattfare, bas

Repetitionerna får planeras noga eftersom bandmedlemmarna kommer från olika håll men samlingsplatsen brukar vara Jönköping.

– Linus kör från Karlshamn, Victor, Niklas och Calle kör från Malmö och ÖB kör från Örebro. Så vi möts på mitten helt enkelt. Nån gång om året försöker vi ha rephelger men annars är det Jönköping tur och retur utvalda söndagar, berättar ÖB.

w-öb

Viktor “ÖB” Öström Berg, gitarr

Bandet har spelat på KB i Malmö, Heat Festival i Tyskland och Rockingham i England. I september gjordes de ett gig på &Vin i Karlshamn tillsammans med Bonafide.
Framtiden ser ljus ut och man planerar fler skivor och mer musik. Dessutom längtar de efter att få komma ut och spela.

– Vi planerar en turné framåt våren, men det får vi återkomma om. Vi är även bokade till AOR-festivalen Malmö Melodic i juli. Det är ungefär under samma tid som Östersjöfestivalen så vi kan ju alltid slänga in ett gig på torgscenen i samma veva, avslutar Victor och ler.

w-bandet-lounge

Alla medlemmarna i Care of Night

Fler nyheter om

  • En skattkammare för böcker

    Brahe Media Antikvariat ligger granne med tennishallen på Hunnemaravägen 1. Där inne, med utsikt över Österslättskolans gräsplan ...

  • Traditionsenlig Vårkonsert med Karlshamns Musiksällskap!

    Lördagen den 20 april är det dags för Sveriges förmodligen äldsta orkesterförening att bjuda in till sin årliga vårkonsert. Karls ...

  • Rakt in på P3’s spellista!

    Clara Rudelius, känd under artistnamnet de clair har med sin senaste singel The man tagit sig rakt in på P3's spellistor. Karlsha ...