Best Western i ny kostym!

hello-bestwestern3

 

Best Western i ny kostym!

hello-bestwestern3

 

Best Western i ny kostym!

Hallå där, Johan Holgersson på Best Western Karlshamn!

Restaurangen på Best Western har den senaste tiden genomgått en stor förvandling. Varför gör ni den här satsningen?

– Det korta svaret. För att kunna ta emot fler gäster, berättar Johan och fortsätter:

– Tanken när vi byggde spaet var att få upp beläggningen på helgerna. Vi byggde också ut konferensen så den blev dubbelt så stor. När det var gjort behövde vi fler platser i matsalen. Det ena gav det andra. Ond eller god cirkel, jag vet inte, berättar Johan och skrattar.

Den gamla restaurangen hade sju år på nacken och hotellet kände att det var dags att få samma känsla uppe som i spaet nere. De tog alltså än en gång hjälp av inredaren Therese Norling som tidigare designat spa och konferensrum. Hon har även fått göra ett provrum och tanken längre fram är att alla 20 hotellrum som är knutna till spaet ska få liknande stil. Hur var visionen när ni började?

– Visionen var att få det mera levande. Vi vill att hotellgästerna ska känna sig bekväma och att miljön ska inbjuda till att vara uppe längre på kvällen. Och att den knyter an med spasatsningen såklart.

Vad innebär satsningen rent konkret för er?

– Att vi rymmer nästan dubbelt så många gäster i restaurangen nu. Vi har gått från 100 till 180 platser. Vi har också byggt ut vår uteservering med sju meter. Det är öppningsbara väggar och öppningsbart tak. Nu kan vi använda ytan mer effektivt under hela året. Från maj till september har vi 280 platser och vi kan dessutom använda den tidigare uteserveringen som nattklubb.

Vad händer framöver?

– I fredags hade vi premiär för våra julbord med underhållning av härliga artister såsom Erik Segerstedt, Cecilia Kallin och Malou Prytz. Sedan väntar juldagsfest, nyårssupé och trettondagsdans med Lasse Stefanz. Det ser vi fram emot.
Efter nyår fortsätter vi bygget i receptionen och där ingår även en utbyggnad av köket. Under nästa höst fortsätter vi med satsningen på spaet och bygger en större pool. Sen har vi en stor spännande nyhet som vi kommer släppa längre fram som vi tror jättemycket på. Vi återkommer gällande det!


Text & Foto: Anna Deutgen

Fler nyheter om

  • Mindre yta men större sammanhang för SEB

    Från 460 till 55 m2! SEB var ett av de första företagen som bestämde sig för att hyra kontor i nya huset på Östra Piren för fyra ...

  • Luminans blev Draknästets vinnare!

    Med passion för ny teknik och en gnutta uppfinnarjocke skapar Luminans UF bland annat 3D-printade stadstavlor. Med smarta lösning ...

  • Salt Studio har öppnat!

    Saga-Sofie Mattsson och Alexandra Lindgren hade länge drömt om att gör något eget. Efter en visning, några möten, en entusiastisk ...